1
Alege proiect
2
Detalii pagină
3
Personalizează
4
Pagină creată

Ce vrei sa le spui prietenilor

Prin participarea ta vei susține

Proiectul

Primul aparat de măsurare a calității aerului din satul Izvorul Alb | The first air quality measuring device in Izvorul Alb

Pentru aceasta este necesar să achiziționăm un aparat AirVisual care măsoară particulele în suspensie PM2.5, recunoscute la nivel mondial ca fiind printre principalele cauzatoare de decese premature când vine vorba de poluare.

Costul aproximativ ceste de 1.500 de lei ($269) iar aparatul va fi montat în sat, la sediul Fundației Izvorul Alb.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

To do this, we need to purchase an AirVisual device that measures PM2.5 suspended particles, recognized worldwide as one of the leading causes of premature death when it comes to pollution.

The cost is approximately 1,500 lei ($ 269) and the device will be installed in the village, at the headquarters of the Izvorul Alb Foundation.

Organizația

Fundatia Izvorul Alb

Ne găsiți în Izvorul Alb, un sat ascuns în Ceahlău ca un ac în carul cu fân. Ajungi acolo după un drum pe dealuri pe care se prelinge soarele, cu urcușuri și coborâșuri, iar pădurea prin care treci se simte ca o graniță între zgomot și liniște. Știi că ai ajuns acolo când te auzi limpede pentru prima oară în multă vreme. De când nu ai mai ascultat liniștea? Se ascunde în talăngile vacilor, în căpițele care veghează lângă porțile sătenilor, în lătratul înfundat al câinilor bucuroși de oaspeți. Odată cu acest sat, a început să existe și Moldova: legenda spune că numele vine din vremea descălecatului lui Dragoș-Vodă, care a vânat într-o noapte un zimbru alb până sub vârful Toaca.

În afară de concertul liniștii, Izvorul Alb este un punct de plecare pentru multe drumeții pe Ceahlău. Poți să te rătăcești pe ulițe, doar ca să te regăsești. Poți să vezi cum cerul se uită la el însuși în oglindă noaptea ca să concluzioneze că îi vin bine stelele. Poți să dai ‘bună ziua’ și să ajungi să stai de vorbă ore întregi cu izvorani. Dacă există locuri de care îți este dor fără să le fi descoperit până acum, Izvorul Alb este unul dintre ele. Așa că vino. Cineva sigur te așteaptă cu pâine și sare fără să știe că îi lipsești.