Ne bucurăm că ai ales să îți
dăruiești ziua de naștere!

 

Ce vrei să le spui prietenilor?

Prin ziua ta vei susține

Proiectul:
“Nu abandona şcoala”

Conform studiului „Investiţie în educaţia copiilor din mediul rural”din 2017, realizat de World Vision, abandonul şcolar este prezent în 40% din unităţile de învăţământ din mediul rural, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în licee . În mediul rural, una din patru persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 ani a părăsit școala prea devreme, rata abandonului şcolar fiind cu 25% mai mare în mediul rural faţă de mediul urban. (https://worldvision.ro/wp-content/uploads/2020/07/WV_EDU30_15June2020_GMP.pdf )

Conform bazei de date a Institutului Naţional de Statistică. (www.insse.ro), în anul școlar 2017-2018, rata abandonului şcolar la nivel naţional în învăţământul primar şi gimnazial era de 1,7% (28.525 de elevi)

Asociația ”Academia Mămicilor din Timișoara (AMT) – Centru de Educație, Cercetare și Asistență Socială”, își propune să vină în sprijinul a peste 200 de copii din comunitățile rurale din județul Timiș, pentru a încuraja continuarea educației ca mijloc de creștere a calității vieții copiilor din comunitățile rurale.

Proiectul “Nu abandona şcoala” este adresat copiilor din mediul rural, proveniți din familii defavorizate și își propune să prevină abandonul școlar, să diminueze procentul copiilor care abandonează şcoala oferind suport copiilor aflați în categoriile cu risc ridicat de abandon şcolar, prin campanii periodice ce ofera sprijin material periodic: rechizite, cărți, haine, pantofi, alimente, produse de igienă personală, cadouri de Crăciun/Paște etc.


Organizația:
Academia Mamicilor din Timisoara

Creșterea calității educației în România reprezintă una dintre prioritățile AMT care prin intermediul informării corecte și în mod constant a părinților și cadrelor didactice își propune să aducă schimbarea atât de necesară în domeniul educației.