Ne bucurăm că ai ales să îți
dăruiești ziua de naștere!

 

Ce vrei să le spui prietenilor?

Prin ziua ta vei susține

Proiectul:
Ajuta-l pe Denis sa poata merge la Recuperari

Denis este un copil special nascut pe 01 Iulie 2013, Denis sufera de Paralizie Cerebrala si Tetrapareza Spastica, El are nevoie zii de zii de recuperare fizica (fizioterapii, kinetoterapie). 

Denis de la varsta de 9 luni merge luna de luna la centre de recuperare. Acum avem nevoie urgent de 6000 lei pentru Denis, el are programare la Centrul Maria Beatrice din Alba Iulia. 

Va rugam din suflet sa ne ajutati ca Denis sa poata merge la recuperari.

Cum se trateaza tetrapareza spastica

Tratamentul pentru afectiune consta in vindecarea maduvei spinarii sau a oricaror alte afectiuni care ar fi cauzat problema. In timp ce se trateaza leziunea maduvei spinarii, pacientul este tinut imobilizat folosind echipamente speciale care ajuta la prevenirea leziunilor suplimentare. Personalul medical lucreaza pentru a stabiliza tensiunea arteriala, ritmul cardiac, precum si starea generala de sanatate. Un medic poate folosi intubatie pentru a facilita respiratia. Intubarea implica introducerea unui tub flexibil de transport al oxigenului in gatul unui pacient.

Fizio-kinetoterapie pentru tetrapareza spastica

Terapia fizica pentru a mentine muschii puternici si flexibili, in timp ce are loc recuperarea nervilor, este foarte importanta.

Terapia fizica incearca sa restabileasca sau sa mentina capacitatea de miscare. Terapiile se concentreaza, in general, pe mentinerea sau imbunatatirea gamei de miscare si mobilitate, cresterea rezistentei si coordonarii si imbunatatirea confortului. Programele pot include, de asemenea, tratamente destinate prevenirii complicatiilor cum ar fi articulatiile inghetate, contractiile (muschii care nu se vor intinde), etc.

Terapeutii fizici vor evalua miscarea articulara, forta musculara si rezistenta, postura, durerea, inima si functia pulmonara si performanta activitatilor cotidiene pentru a dezvolta un program individualizat. Terapiile pot include exercitii de intindere, intarire si aerobic. Acestea pot include, de asemenea, formarea mersului si utilizarea adecvata a dispozitivelor de asistare, cum ar fi bastoanele sau protezele, activitati de echilibrare si coordonare.

Exercitiile de fizio-kinetoterapie pot include, de asemenea, tehnici cum ar fi masajul, ultrasunetele, stimulare electrica sau jacuzzi.


Organizația:
Asociatia Ingerasul Copiilor

Cunoaștem suferința oamenilor reduși la un pat de spital, condițiile din spitalele din România, lipsa resurselor, ritmul cu care se rezolvă cazurile grave, și ce înseamnă să nu fii ajutat suficient atunci când supraviețuirea depinde de intervenția rapidă. 

La fel ca alte asociații umanitare, “ASOCIATIA INGERASUL COPIILOR” vrea sa completează ceea ce statul nu reușeste sau nu vrea să facă pentru cei care au nevoie de sprijin. Cum am vrea să facem asta?

Dorim sa multumim si ingerilor Asociatiei “INGERASUL COPIILOR”, ingeri fara de care misiunea noastra ar fi  imposibila.

Avem nevoie constant de sprijinul donatorilor și voluntarilor. Ajutorul dumneavoastră nu este unul punctual, ci se desfășoară pe ani întregi. Constant, avem persoane fizice cât și instituții care au nevoie de ajutorul nostru, așa cum și noi avem nevoie la rândul nostru de ajutorul dumneavoastră.

VA RUGAM SA FITI ALATURI DE NOI SI IMPREUNA SA REUSIM SA AJUTAM PE TOTI CEI CE AU NEVOIE URGENT DE AJUTORUL NOSTRU.