Ne bucurăm că ai ales să îți
dăruiești ziua de naștere!

 

Ce vrei să le spui prietenilor?

Prin ziua ta vei susține

Proiectul:
Grup suport psihologic gratuit adresat pacienților oncologici

Proiectul are ca scop oferirea de sprijin psihologic gratuit pentru pacienții oncologici, prin intermediul unui parteneriat cu mai multe spitale județene de urgență din țară. Pentru a putea susține fizic aceste grupuri suport avem nevoie de resurse materiale, astfel apelăm la susținerea și bună voința donatorilor și a celor dispuși să ne sprijine cauza. 

Programul de Grup Suport Psihologic a fost creat special pentru a le veni în ajutor persoanelor care suferă de cea mai necruțătoare boală a secolului, cancerul. Acesta vine ca o completare a tratamentului medical și se concretizează prin întâlniri terapeutice de grup dedicate pacienților si aparținătorilor acestora. 

În prezent, acesta se desfășoară în 2 orașe, Giurgiu și Zalău, însă numărul locațiilor se va extinde pe măsură ce acest lucru este posibil, deoarece ne dorim să ajungem la cât mai mulți pacienți. Grupul suport conține 24 de ședințe de sprijin pe an, de 2 ori pe lună. Un număr minim optim de ședințe pentru a atinge aceste obiective este de 6 ședințe/pacient.


Organizația:
Asociația Pacienților cu Boli Cronice "Restart la Viață"

Suntem o organizație care are ca scop aducerea conceptului de psiho-oncologie în România în două domenii majore - sănătate (prin oferirea de sprijin și suport pacienților oncologici și aparținătorilor afectați de diagnostic) și educație (prin asigurarea unui cadru propice de educație prin furnizarea unor cursuri de formare profesională în domeniul psiho-oncologic).