1
Alege proiect
2
Detalii pagină
3
Personalizează
4
Pagină creată

Ce vrei sa le spui prietenilor

Prin participarea ta vei susține

Proiectul

Căldură în casa bunicilor săraci - achiziționarea de lemne de iarnă pentru 45 bunici vulnerabili

În prag de iarnă, la vizitele pe care le facem bunicilor vulnerabili din proiectul „Adoptă un bunic”, găsim de multe ori casele lor reci din cauză că nu își permit achiziționarea de lemne de foc.

Organizația

Asociația „Oastea Domnului” Gherla

Asociația „Oastea Domnului” filiala Gherla a fost înființată în anul 2004 desfășurând de-a lungul timpului programe dedicate familiilor nevoiașe, vârstnicilor vulnerabili, persoanelor private de libertate, dar și copiilor din comunitățile marginalizate din Gherla și împrejurimi.

În cadrul proiectului dedicat vârstnicilor, Adoptă un bunic, vizităm 177 de bunici din peste 19 localități din jud. Cluj (incluzând Mun. Cluj-Napoca, Gherla și Dej și satele din împrejurul Gherlei). Majoritatea dintre ei au peste 60 de ani, peste 80% dintre ei fiind văduvi, necăsătoriți sau divorțați. Marea majoritate trăiesc dintr-o pensie minimă, ajutor social sau chiar neavând nici un venit, iar cei cu venituri medii au cheltuieli mari pentru medicamente astfel încât pentru viața de zi cu zi le rămân alocați foarte puțini bani. Condițiile de locuit sunt cel puțin modeste, iar în unele cazuri sunt greu de imaginat pentru anul 2022. În plus, o parte dintre ei sunt complet singuri, nefiind căutați de familiile lor, care fie trăiesc într-o sărăcie asemănătoare, fie sunt plecați departe și nu mai țin legătura cu părinții, fie timpul nu le permite să se îngrijească de aceștia.  O altă parte dintre ei locuiesc în sate mai îndepărtate de oraș, izolate, fiind rupți de evenimente unde pot socializa și împărtăși bucăți din suflet și din viața de zi cu zi. Nevoile bunicilor sunt atât de diverse și uneori atât de impovărătoare încât ne este greu să le acoperim pe toate. Suntem într-o permanent căutare de parteneri cu inima mare și cu dorință de implicare și de ajutorare a acestui segment vulnerabil din mijlocul comunităților noastre. Uneori reușim să oferim medicamente, vitamine, produse de igienă și curățenie, lemne, bani pentru plata facturilor, sobe, mici reparații în casă sau chiar să construim casele dărăpănate ale unora dintre ei de la zero.