De Basm - Asociația Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți

De Basm - Asociația Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți

Misiunea noastră

Misiunea noastră este de a oferi copiilor din zonele defavorizate o șansă în plus la educație, prin dotarea bibliotecilor și organizarea de ateliere creative. 

Copiii de la sate au nevoie de cărţi şi de poveşti actuale, care să vorbească despre problemele lor, pe limba lor. Vrem să dotăm bibliotecile comunale cu un fond nou de carte pentru copii şi adolescenţi, iar pentru asta avem nevoie de sprijinul tău.   

De Basm - Asociaţia Scriitorilor pentru Copii şi Adolescenţi este o organizație profesională, înființată în anul 2018 de scriitoarele Adina Rosetti, Victoria Pătrașcu, Iulia Iordan și Laura Grunberg, care are ca principal scop promovarea literaturii române contemporane pentru copii, susținerea creatorilor și facilitarea accesului copiilor din mediile defavorizate la cărți și povești.

De la crearea sa, De Basm a crescut constant, atât ca număr de membri, cât și ca impact. Datorită numeroaselor proiecte derulate, mai multe mii de copii și tineri din România au avut posibilitatea să se întâlnească cu scriitorii preferați și cu operele acestora în biblioteci, școli, muzee, cămine culturale sau la târguri de carte și festivaluri

[ Show more ]

Proiecte

De Basm - Asociația Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți
Joacă-ți cartea!
Proiectul dedicat copiilor de clase primare din patru sate (Aninoasa, Morăreşti, Titu şi Conţeşti) se va derula în mai-iunie 2022. Vrem să dotăm bibliotecile comunale cu un fond nou de carte pentru copii şi adolescenţi. 

Evenimente fundraising

Joacă-ți cartea! @ Dăruiește ziua ta ~ 2022

Prin Galantom îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta de naștere sau de nume să facă, în schimb, o donație pentru o cauză. Fă-ți pagina pentru a-ți dărui ziua pe ziuata.galantom.ro!

Vezi toate evenimentele1

Pagini fundraising

De ziua mea, hai să cumpărăm cărți pentru copiii de la sate!

Am crescut cu povești, într-o casă în care toată familia îmi citea, iar cărțile apăreau miraculos în bibliotecă. Poveștile m-au ajutat să înțeleg mai...

100% Complete
Vezi toate paginile1