Luăm un avion

#luamunavion

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
154,304 RON
Donații:
1094
Galantomi:
120

De la începutul crizei COVID-19, Asociația Blondie a autorizat un centru de carantină pentru copiii care veneau de la tratament în străinătate și erau obligați să rămână pentru 14 zile în carantină instituționalizată. 

În căsuța pe care le-am pus-o la dispoziție, copiii au putut beneficia de monitorizare din partea medicilor și de un loc sigur de refacere după tratament.

Problema pe care am identificat-o ulterior, a fost că o dată cu restricționarea zborurilor mulți copii au rămas blocați în străinătate, neputând să se întoarcă acasă sau să meargă la tratament acolo unde aveau nevoie să ajungă.

La scurt timp după ce România a intrat în stare de urgență ne-a fost cerut ajutorul prima dată, să aducem acasă un copil în vârstă de 7 luni, operat pe cord de 5 ori, din Milano. Cateva zile mai târziu, pe 27 martie am reușit să-i aducem acasă pe Darius și familia lui cu un avion privat.

De atunci ni s-a cerut ajutorul pentru mai mulți copii. După un an de la primul zbor, am ogranizat și achitat integral 51 de zboruri private pentru 86 copii și 6 adulti, plus o ambulanță terestră.

În România, persoanele care au nevoie de tratament în străinătate își pot deconta valoarea tratamentului prin completarea formularului E 112, însă nu și valoarea transportului, care de cele mai multe ori este imposibil de suportat de către pacient.

Cele mai recente date statistice arată că în anul 2018, 684 de persoane au plecat în străinătate în baza formularului E 112, aproximativ 2 persoane/zi.

 

În prezent, România nu deține o ambulanță aeriană cu care să transporte cazurile medicale urgente în afara țării, având licență de zbor doar pentru zborurile interne sau în cazurile de catastrofă în care sunt implicați cetățeni români.

 

După tot efortul depus în ultimul an și realizând cât de mare este nevoia ca România să aibă o ambulanță aeriană, am decis să ne asumăm achiziționarea unei aeronave pe care să o transforme în ambulanță aeriană pe care să o pună la dispoziția oricărei persoane care are nevoie de un transport aerian medical, în mod gratuit. 

 

Așadar, luăm un avion?

 

 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul