Ambulanța pentru monumente

„Ambulanța pentru monumente”, a cărui principal susținător este ASR Printul de Wales își propune salvarea, într-o cursă disperată împotriva timpului, a unui număr cât mai mare din cele peste 600 de monumente periclitate din România, prin punerea în siguranță a acestora.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
5,720 RON
Donații:
48
Galantomi:
4

Peste 600 de monumente istorice din Romania aflate în proprietate privată sau publică, așteaptă salvarea de urgență și numărul lor creste îngrijorător.
„Ambulanța pentru monumente” a debutat în 2016 în Transilvania prin Asociația Monumentum și își propune salvarea, într-o cursă disperată împotriva timpului, a unui număr cât mai mare de monumente periclitate. Principalul susținător al proiectului este Alteța Sa Regală, Prințul de Wales prin The Prince's Foundation.
Proiectul a fost dezvoltat treptat prin intermediul altor șase organizații din diferite regiuni ale României (Banat, Arad, Sălaj, Moldova de Nord, Muntenia de Nord și Oltenia de Vest), care au independența de a decide intervențiile pe plan local și acoperă, în acest moment, aproximativ 35 % din teritoriul național. Până în prezent, s-au pus în siguranță, cu avizul Ministerului Culturii 37 de monumente: mori de apă, conace, biserici, fortificații, porți, halte CFR, situri arheologice (situri UNESCO), turnuri de veghe, spitale, sere etc.

Regula după care funcționează proiectul este simplă: acolo unde beneficiarul/proprietarul asigură materialele de construcție, cazarea și masa echipei, „ambulanța” intervine cu voluntari și meșteri pentru punerea în siguranță a monumentului cu ajutorul unei autoutilitare echipate cu uneltele necesare.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul