Construirea unui Centru cultural pentru educația copiilor de la țară

Visăm înalt: să ne construim un Centru cultural pentru copii. Cu o bibliotecă vastă și spații dedicate unde să ne putem face lecțiile și multiple activități culturale și artistice necesare dezvoltării copilului. Azi, grație editurii Humanitas și directorului său general, Lidia Bodea, am improvizat o bibliotecă în dormitorul copilului, aici ne facem și lecțiile cu copiii din satul Scrioaștea, Teleorman. Aici visăm. Și visăm înalt. Poate prea.

 

 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
11,730 RON
Donații:
77
Galantomi:
5

Am demarat acest proiect în 10 august 2018, acel 10 august. Ne făceam lecțiile direct pe buza șanțului, la propriu.

Mai apoi, grație Lidiei Bodea, directorul general al Humanitas, am improvizat o bibliotecă în dormitorul copilului meu, unde ne facem și lecțiile. Aici unii copii au citit prima carte din viața lor, alții au descoperit și devorat seria completă a lui Stephen Hawking, alții s-au îndrăgostit de geometrie (spaima copiilor), deși erau la nivelul zero când ne-am cunoscut, și o fetiță a ajuns de aici la un liceu de top din București. Dar aici este, totuși, doar un dormitor.

Terenul, unde urmează a se construi acest Templu al educației pentru copiii de la țară, l-am cumpărat deja, din donațiile prietenilor noștri fabuloși. Acum avem nevoie de restul: achiziționarea materialelor de construcție și dotarea spațiului. Noi suntem în comuna Scrioaștea, județul Teleorman, dar aici vor ajunge copii de oriunde din România.

Bugetul minim pentru construcție și dotări: 100.000 euro. Evident, se poate construi și cu mult mai puțin, dar tăind sever din aspirații. Pentru că acest Centru cultural va fi mult mai mult. Trebuie să fie, pentru educația copiilor de oriunde din România. Vom detalia curând plenitudinea visului nostru.

Vrem să stârnim o Revoluție în educația din România. De pe buza șanțului nostru. Mulțumim enorm tuturor prietenilor care ne-au fost alături până acum! Mulțumim enorm acelora care ni se vor alătura în continuare! Suntem o echipă. 

În decembrie 2019 ne-am constituit Asociația Cu cărțile pe uliță, având-i ca membri fondatori pe: Mari Tudor, directorul Editurii Universității de Vest, Timișoara; Cătălin Teniță, activist civic extrem de implicat, Geeks for Democracy; și subsemnatul - Relu Voicu, de pe buza șanțului.

Pandemie fiind, ne facem lecțiile online, pe youtube: Cu cărțile pe uliță - Relu Voicu. 

EDUCAȚIA SCHIMBĂ DESTINE. INCLUSIV, DESTINUL UNEI NAȚIUNI.  

 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul