Fii Mos Craciun pentru tot Anul!

Costuri de functionare pentru anul 2021 ale celor 3 Centre ,,Ana si Copiii” din Bucuresti, Prahova si Calarasi

Conform Eurostat, 35,7% dintre copiii romani se afla in risc de saracie si excluziune sociala. Acum, in perioada pandemiei, situatia acestora a devenit mai delicata ca niciodata! Pandemia provocata de noul coronavirus adanceste decalajul educational dintre copiii vulnerabili si alti copii.

 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
18,882 RON
Donații:
198
Galantomi:
7

Costuri de functionare pentru anul 2021 ale celor 3 Centre ,,Ana si Copiii” din Bucuresti, Prahova si Calarasi

Conform Eurostat, 35,7% dintre copiii romani se afla in risc de saracie si excluziune sociala. Acum, in perioada pandemiei, situatia acestora a devenit mai delicata ca niciodata! Pandemia provocata de noul coronavirus adanceste decalajul educational dintre copiii vulnerabili si alti copii.

In acest context, deschiderea treptata a Centrelor de Sprijin Social si Educational este singura solutie reala pentru copiii  vulnerabili abandonului scolar si chiar familial! Numarul de cereri de sprijin este in continua crestere. Listele de asteptare ,,Ana si Copiii” numara in acest moment 96 de copii (aprox. 40% dintre aceste solicitari au venit din luna martie si pana in prezent).  Prin intermediul proiectului ,,Mos Craciun pentru tot Anul!” ne propunem sa ramanem aproape de cei 204 de copii pe care ii primim zilnic in Centrele noastre din Bucuresti, Prahova si Calarasi, si in anul 2021.

Cu proceduri si echipamente de lucru adaptate noului context (masti, dezinfectant maini, covoare dezinfectante, lampi UV-C pentru igienizarea salilor de clasa si a spatiilor de lucru) Centrele noastre continua sa ii primeasca zilnic pe copii inca din 15 mai, odata cu sistarea starii de urgenta. Datorita situatiilor dificile cu care copii se confrunta acasa dorinta noastra este sa reusim sa continuam acest mod fizic si zilnic de lucru. Mai mult, in zilele in care acestia au scoala online au extins programul cu pana la 3-4 ore pentru ca cei mici sa aiba spatiul si sprijinul potrivit sa se conecteze.

in perioada de urgenta, peste 44% dintre familiile din programele noastre au intampinat dificultati in asigurarea hranei pentru copii si au solicitat sprijin ca urmare a sistarii mesei calde oferite in mod normal in centre peste 75% dintre familii se confrunta cu situatii locative extrem de precare (e.g. in aceeasi incapere locuiesc un numar ridicat de persoane, dormitorul serveste de multe ori si pe post de bucatarie, spatiile pot fi insalubre sau lipseste chiar electricitatea) ceea ce a facut extrem de dificil procesul de invatare de acasa. Totodata, multi parintii nu au putut fi un sprijin educational real pentru copiii lor in contextul in care, mare parte dintre ei, sunt analfabeti sau semianalfabeti sau muncesc ore lungi ca urmare a navetei pe care cei din comunitatile rurale o fac zi de zi. in 37% dintre familii, veniturile lunare au avut de suferit ca urmare a crizei covid

Spre deosebire de ajutoarele sociale, din pacate solutia sistemului de stat, care adancesc problema si genereaza dependenta, Centrele de Sprijin Educational fac mai mult decat a ,,tine copiii in viata!” Acest tip de Centre a fost si inainte de Covid-19 si raman si pe durata si post pandemie solutia corecta pentru copii aflati in dificultate!

Sprijin financiar din cadrul acestei campanii ne va ajuta sa continuam sa oferim celor mici 2 mese hranitoare/zi, sa putem cumpara carti, rechizite, jocuri educative, sa putem pregati si plati personalul educativ care ajuta zi de zi copiii la teme, sa extindem programul psihologului pentru a intari serviciile de sprijin emotional atat de necesare in aceasta perioada, sa acoperim costurile cu 2 specialisti IT, sa acoperim un pachet minim de servicii medicale pentru fiecare copil, sa putem plati chiriile locatiilor pentru a avea spatii securizante unde sa se poata lucra in liniste.

Costuri de acoperit:

Pedagogi sociali (10 pedagogi, part-time, aprox. 450 euro/luna): 10.000 euro – doriti a  fi acoperiti in cadrul campaniei;

Utilitati x 3 Centre (aprox. 600 euro x 12 luni): 3500 euro – de acoperit in cadrul campaniei

Produse igienico-sanitare (2 euro/luna/ copil x 12 luni x 200 copii) – 3500 euro de acoperit in cadrul campaniei (*completati de donatii directe in produse)

Îmbrăcăminte, încălțăminte (200 copii x 60 euro/copil) – 3000 euro de acoperit in cadrul campaniei (*completati de donatii directe in produse)

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul