Sprijin pentru tinerii instituționalizați

„Îndrăznește să visezi!” este un proiect permanent al programului educațional Ajungem MARI prin care ajutăm ținerii instituționalizați să facă primii pași în orientarea profesională și vocațională și să îndrăznească să țintească cât mai sus.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
30,605 RON
Donații:
247
Galantomi:
36

Copiii care cresc în centrele de plasament cunosc puține lucruri despre lumea din jur şi ce presupune să ai o anumită profesie/să mergi la serviciu. Percepția lor asupra realității este limitată la viața din centru și orele de la școală.

Vrem să îi ajutăm în continuare să descopere şi să se descopere, iar pentru asta avem nevoie şi de ajutorul tău.

Înscrie-te ca fundraiser pe platforma Galantom completând acest formular FORMULAR FUNDRAISER GALATOM – AJUNGEM MARI şi trimite-ne o poză cu tine pentru pagina de Galantom la adresa de e-mail [email protected]. Noi îţi creăm o pagină pe platforma Galantom şi tu promovezi pagina în rândul prietenilor şi colegilor, care te vor susţine cu donaţii online.

Pentru detalii şi mai multe informaţii ne poţi contacta la: [email protected].

Proiectul include:

– consiliere vocațională individuală și de grup;

– burse pentru cursuri de calificare acreditate sau școala de șoferi;

– vizite în diverse locuri de muncă și discuții cu angajații.

Prin ședințele de consiliere vocațională tinerii descoperă ce meserii sunt potrivite pentru ei în funcție de abilitățile și valorile lor. Consilierii vocaționali îi ajută să afle care sunt pașii pentru a urma cariera dorită, să se cunoască mai bine, să își dea seama care le sunt valorile și așteptările pentru viitor pentru a alege meserii și joburi care să le aducă satisfacție pe termen lung. Ședințele îi ajută să înțeleagă ce înseamnă un loc de muncă, cum să te pregătești pentru angajare, cum să îți construieşti CV-ul și cum să te porți la interviu și la serviciu, cu colegii și superiorii. 

În funcție de recomandările consilierilor vocaționali voluntarii și specialiștii colaboratori Ajungem MARI îi susțin să urmeze cursuri de calificare, să își dezvolte anumite abilități prin activități extrașcolare, să se angajeze sau să facă voluntariat pentru a căpăta experiență.

Prin vizitele în locuri de muncă le transmitem tinerilor cât mai multe informații despre ce înseamnă un loc de muncă, ce pregătire şi cunoştințe le sunt necesare, cum să se comporte la serviciu şi să lucreze în echipă. Vrem ca ei să înțeleagă ce înseamnă un mediu de lucru, să cunoască reprezentanți ai mai multor profesii şi să poată discuta despre diverse domenii de activitate, dar mai ales vrem să-i motivăm să-şi continue studiile și să nu abandoneze școala.

  ______________________________

Beneficii pentru copii și tineri:

- își cunosc mai bine abilitățile și aspectele de îmbunătățit;

- descoperă profesii variate și diferite medii de lucru;

- descoperă ce abilități şi cunoștințe trebuie să îşi formeze pentru a lucra într-un anumit domeniu și într-un colectiv;

- au șansa de a cunoaște și de a discuta cu angajați care să îi ghideze;

- descoperă noi perspective asupra viitorului lor;

- descoperă ce le place și ce nu le place pentru a-și putea construi singuri un viitor.

 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul