Relațiile abuzive nu sunt cool

Noi vrem să prevenim abuzul în toate formele sale. Vrem să nu mai fie fete ucise de foști iubiți sau băieți care se sinucid, ca să scape de hărțuirea unor colegi. Așa că învățăm tinerii despre ce înseamnă o relație sănătoasă, ajutându-i să identifice și să evite comportamentele abuzive. Vrem să ajungem, mai ales, la adolescenții din mediul rural, unde sărăcia, violența și lipsa modelelor sunt prevalente

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
0 RON
Donații:
0
Galantomi:
1

Relațiile abuzive nu sunt cool

1 din 3 femei este prinsă, la un moment dat, într-o relație abuzivă.
1 din 4 bărbați trăiește, la un moment dat, experiența unei relații abuzive.

Ați trăit, vreodată, o astfel de experiență? Sau, poate, ați fost martori ai unor relații abuzive? Sau, poate, fără să vă dați seama, ați avut, odată, un comportament abuziv față de un om drag?
Nu trebuie să vă fie rușine să răspundeți cu da la aceste întrebări! Studiile arată că fiecare dintre noi este afectat, la un moment dat, de comportamentul nesănătos al unor oameni din jur și că fiecare dintre noi va avea atitudini nesănătoase în raport cu ceilalți.
O facem, pentru că este în natura umană și pentru că nu am fost niciodată învățați ce înseamnă un comportament sănătos, care, în definitiv, stă la baza unor relații sănătoase. Iar, de aici, calea până la abuz sau chiar tragedie este mai scurtă decât ne-am putea imagina.

Cum schimbăm statusul?

Noi vrem să prevenim abuzul în toate formele sale. Vrem să nu mai fie fete ucise de foști iubiți sau băieți care se sinucid, ca să scape de hărțuirea unor colegi. Așa că învățăm tinerii despre ce înseamnă o relație sănătoasă, ajutându-i să identifice și să evite comportamentele abuzive.
Vrem să ajungem, mai ales, la adolescenții din mediul rural, unde sărăcia, violența și lipsa modelelor sunt prevalente. Vom începe cu 60 de adolescenți, care vor lua parte la un workshop (3 sesiuni), în cadrul căruia vor afla:

• Ce înseamnă o relație (ne)sănătoasă
• Care sunt semnele unui iubiri nesănătoase
• Cum să ieși în siguranță dintr-o relație abuzivă

Relațiile abuzive nu sunt cool, mulți ați simțit-o pe propria piele, așa că dacă rezonați cu noi, ne puteți susține cauza, oferindu-le acestor adolescenți șansa de a trăi relații sănătoase. 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul