depreHUB Teens

2757.pngLa fiecare 100 de minute, un adolescent își ia viața; 2757.pngSinuciderea este una dintre cauzele principale ale morții tinerilor între 15 și 24 de ani; 2757.pngAproape 20% dintre adolescenți suferă de depresie până să devină adulți; 2757.pngDoar 30% dintre adolescenții care suferă de depresie au parte de tratament

depreHUB Teens este un program național dedicat adolescenților din România care își propune să ofere suport emoțional prin linia de help-line dedicată, funcțională 24/7, la nivel național, terapie gratuită pentru adolescenții din familii defavorizate, precum și instrumente online pentru exersarea abilităților de coping și menținerea stării de bine. Pentru ca toate aceste inițiative să prindă contur avem însă nevoie de sprijinul oamenilor de bine. Astăzi nu le mai putem veni în ajutor adolescenților cu informații prezentate în același mod clasic în care am făcut-o ani de zile. Este nevoie de o nouă abordare, fresh și inovativă, adaptată nevoilor și ritmului lor de viață.

De aceea vă invităm alături de noi, să le oferim adolescenților din România șansa la o sănătate emoțională optimă, pentru a face față cu succes provocărilor din jurul lor.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
5,153 RON
Donații:
41
Galantomi:
6

Adolescența este vârsta schimbărilor și vulnerabilităților, dar este totodată și o fereastră de oportunități pentru prevenție, pentru a educa și învăța tinerii să facă alegeri sănătoase pentru sănătatea lor mintală. Ultimele studii ne arată că aproape jumătate dintre cazurile de tulburări emoționale apar în jurul vârstei de 14 ani, însă majoritatea rămân nedetectate și netratate (OMS).

În plus, la nivel global, depresia reprezinta una dintre principalele cauze de boală și dizabilitate în rândul adolescenților, iar OMS afirmă că astazi, suicidul a devenit a doua cauză de deces în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani.

Identificarea timpurie a depresiei și intervenția ar putea preveni decesul și evitarea unor suferințe care ar putea dura întreaga viață, cu atât mai mult cu cât adolescenții și copiii care au avut un episod depresiv:
• vor repeta episodul în cel mult 5 ani, până la 70% dintre cazuri
• sunt mai predispuși la alte tulburări psihiatrice, precum anxietate, fobii, tulburări de comportament și tulburare hiperkinetică (Asociația Americană de Psihiatrie)

În școli, comunități, familii, cabinete de medicină a familiei, în mass media și pe rețele de socializare, părinții, dar și adolescenții au nevoie de educație cu privire la simptomele depresiei, evoluția și tratamentul în cazul aceastei afecțiuni. În plus, România are nevoie de programe de evaluare timpurie a depresiei, scheme de intervenție rápidă și o breșă de psihologi și psihiatri specializați în problemática depresiei la copii și adolescenți.

De aceea am dezvoltat depreHUB teens ca o declinare a proiectului depreHUB (primul hub antidepresie din România) care își propune să dezvolte programe de prevenție și intervenție în rândul adolescenților din România. 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul