Drumul spre siguranță și sănătate pentru fete și femei din comunități

Ajută-ne să ajungem la femei și fete din comunități cu informații despre siguranță și sănătate.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
6,056 RON
Donații:
37
Galantomi:
6

În ultimii ani am ajuns la peste 2.000 de femei din comunitățile din România, femei cu care am vorbit despre violență domestică, prevenirea cancerului, discriminare pe piața muncii și sănătate reproductivă. Parcurgem în jur de 10.000 de km anual pentru a ajunge la fetele și femeile din satele României.


Lipsa finanțării ne-a împins să folosim resurse proprii, inclusiv în ceea ce privește vehiculul de deplasare. Acest fapt ne-a redus posibilitatea de a ne deplasa în țară, pentru a ajunge la mai multe femei din mediul rural și din urbanul mic care nu au acces la informație, la servicii de sănătate sau informații despre propria siguranță.

Deși eforturile noastre din ultimii 20 de ani se regăsesc în modul în care societatea a evoluat, suntem departe de ceea ce ne dorim cu toții: un mediu care să asigure egalitate de șanse între femei și bărbați.

Una din patru femei din România a fost agresată fizic sau sexual de partener (FRA, 2016), 55% dintre români consideră că violul este justificat în anumite situații (Eurobarometru, 2017). România continuă să fie primul stat din Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de nașteri în rândul minorelor (peste 12% din totalul de nașteri în 2015 conform Eurostat). Acestea sunt doar unele dintre problemele cu care se confruntă femeile și fetele.

Puteți susține lupta pentru drepturile femeilor și ne puteți fi alături în demersul de a ajunge la cât mai multe femei și fete, donând pentru achiziția unui autovehicul care să ne ajute în lucrul în comunitate.

Vom folosi donațiile pentru a ajunge în minimum 5 comunități pe an. Ne vom întâlni cu minimum 500 de femei și fete din zone vulnerabile în fiecare an și le vom oferi informații despre acces la servicii de sănătate, justiție și informații despre 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul