Terapie prin Artă by Create.Act.Enjoy

Terapie prin Artă by Create.Act.Enjoy este un proiect socio-cultural pornit în 2012, care pune la dispoziția oamenilor din spitale activități recreative realizate de artiști profesioniști, cu sprijinul voluntarilor.

 

Vrei să fii fundraiser?
projects.labels.title.support
Raised:
2,665 RON
Donations:
26
supporters.labels.title.count:
2

Terapie prin Artă by CAE reprezintă o acțiune de intervenție directă, participativă și generatoare de efecte pe termen mediu și lung, destinată pacienților și personalului din spitale. Activitățile propuse au ca scop creșterea stării de bine cu ajutorul artei, reducerea stresului în rândul personalului medical și reducerea anxietății și a solitudinii în rândul pacienților.

Metodele de lucru propuse de noi vin în completarea terapiei clasice și mizează pe faptul că starea de bine (well-being) este dată, pe lângă satisfacția materială, de o stare emoțională și psihică echilibrate și de o viață socială care permite accesul la cultură.

Activitățile pe care le desfășurăm în spitale stimulează dezvoltarea de abordări interdisciplinare prin întrepătrunderea artelor – teatru și performance, muzică, artă manuală, realitate virtuală, film și fotografie, implicand activ pacienți, aparținători și cadre medicale.

Construit pe importanța pentru o viață sănătoasă, a echilibrului dintre fizic, psihic și emoțional, proiectul intervine, cu ajutorul activităților creative și recreative realizate de artiști profesioniști, lucrători culturali și voluntari, în sprijinul tuturor persoanelor din spitale.

Bugetul pe care ne propunem să îl strângem prin intermediul Galantom (10.000 lei) asigură continuitatea activităților - ateliere creative, momente artistice itinerante, concerte, instalații artistice - în spitalele din Cluj-Napoca.  

Vrei să fii fundraiser?
projects.labels.title.support