Centrul Dog Assist are o nouă căsuță!

Ce înseamnă centrul Dog Assist?

Locație de terapie pentru copii și adulți (peste 40 la număr) Spațiu educativ pentru comunitate Centru de informare și formare de noi specialiști Casă pentru coterapeuții și prietenii noștri necuvântători (în prezent, peste 20 de animăluțe) Grădină urbană Locație de școală de vară și ateliere în pedagogia humane education Spațiu sigur, primitor, de reconectare cu natura și toate ființele vii

În luna noiembrie ne vom reloca într-un spatiu de aproximativ 250 mp, acesta însemnând 1 cameră de kinetoterapie și integrare senzorială, 5 camere de terapie, 2 camere pentru cursuri și alte programe de pregătire, 1 birou administrativ. Curtea de 1000 mp va găzdui grădina urbană și animăluțele rezidente, respectiv iurta noastră (de 50 mp), un spațiu educativ pentru proiectele noastre comunitare.

Avem nevoie de tine pentru a pregăti și amenaja spațiu într-un primitor și potrivit pentru toți cei care ne trec pragul!

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
2,786 RON
Donații:
33
Galantomi:
4

Asociația Dog Assist a apărut în anul 2013, din dorința de a promova relația unică și autentică, dragostea necondiționată și beneficiile aduse de interacțiunea om-animal. Câinii noștri de terapie sunt prietenii noștri cei mai buni, colegii noștri de muncă și aliații de nădejde alături de care implementăm programe de terapie și activități asistate de animale, dar și ateliere educative pentru comunitate.

Din 2016, funcționăm în primul centru din regiunea nord-vest ce oferă programe integrate, multidisciplinate pentru beneficiari și familiile lor, pentru specialiști, pentru comunitate în general.

Anul 2020 pentru Dog Assist se poate sumariza astfel:

- am oferit terapie individuală și de grup pentru aproximativ 140 beneficiari (copii și adulti), apoi am redus activitatea după starea de urgență doar la ședințe individuale în centrul nostru (în medie 33 copii, anul acesta am crescut la 42 de beneficiari)

- am adăugat un nou membru canin echipei noastre permanente

- am pregătit un câine de terapie pentru o organizație parteneră din Republica Moldova (prima echipă de terapie asistată de animale din Republica Moldova)

- am oferit 1240 de ore de terapie asistată de animale

- am vizitat 140 de școlari și prescolari din mediul rural

- am vizitat 1100 de angajați la locul lor de muncă

- am înființat un telefon gratuit pentru a oferi suport pe perioada stării de urgență părinților și aparținătorilor de animale de companie

- am organizat ateliere în spiritul humane education pentru 48 de copii

- fiind dedicați formării profesionale continue, avem un psiholog specializat în DIR Floortime și un educator și specialist în humane education, respectiv avem în formare un specialist în terapie asistată de câini la Denver University

Am rezistat unui an greu, am învățat, ne-am întărit și am dezvoltat programe și strategii noi pentru a găsi soluții problemelor ce ne-au dat viață ca și organizație. Cel mai important însă, nu am renunțat la nici unul dintre beneficiarii care nu au mai putut acoperi costul ședințelor de terapie - cel mai puternic angajament pentru noi.

Anul 2021 ne-a găsit într-o formulă extinsă. Centrul Dog Assist este casa permanentă a 5 (din totalul de 6) câini de terapie, 2 pisici, 4 rațe indiene, 3 iepuri, 2 chinchile, 1 tarantulă, 1 capră și 1 acvariu cu pești. Acestora li se adaugă echipa umană de 7 specialiști în intervenții asistate de animale și 42 de beneficiari și familiile acestora.

În luna noiembrie, centrul Dog Assist urmează să fie mutat într-o nouă căsuță. Pentru a asigura toate condițiile necesare activității în acest spațiu nou, ne confruntăm cu cheltuieli mari - avem nevoie de tine pentru a reuși în acest demers!

Din bugetul total, mai avem nevoie să strângem suma de 14300 euro, aceasta însemnând chirii (cele 2 spații vor funcționa în paralel până la mutarea și amenajarea completă a noului spațiu), lucrări de construcție, achiziție materiale, amenajare și pregătire pentru exterior (construcție platformă iurtă și mutarea acesteia, curte, spații dedicate animalelor, terase exterioare) și interior (modificări spațiu, mochetă, materiale și mobilier).

Sprijină și tu căsuța Dog Assist pentru a aduce putea în continuare în comunitate beneficiile interacțiunii om-animal, programe terapeutice, dar și educative pentru cei mici, dar și pentru cei mari!

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul