Fii realist de bun!

Un proiect pentru ca viața copiiilor vulnerabili să poată continua în context post-pandemic.

Vrei să fii fundraiser?
projects.labels.title.support
Raised:
221,033 RON
Donations:
1,389
supporters.labels.title.count:
184

Dacă până mai ieri, reușeam cu eforturi supraomenești să susținem copiii defavorizați pentru a putea învăța și a merge la școală, acum, acest lucru nu mai este posibil. Criza pandemică a împins copiii de la marginea societății și familiile lor sub limita subzistenței, în risc de malnutriție și îmbolnăvire. Acești copii se confruntă cu foamea și pierderea puținelor lucruri pe care le aveau și imposibilitatea de a merge la școală.

 

Frigul, lipsa apei curente și a condițiilor elementare de trai conturează o realitate extrem de dură, pe care niciun copil nu ar trebui să o trăiască. Împreună cu toate acestea, lipsa de atenție, afecțiune și educație în familie formează traume psihice și emoționale profunde, ceea ce le transformă copilărila într-o luptă pentru supraviețuire.

 

Acum, mai mult ca niciodată, acești copii au nevoie să strângem rândurile în jurul lor, să-i ocrotim și să le luăm greutatea lumii de pe umerii lor mici.

 

Milităm continuu pentru ca ei să-și poată urma parcursul educațional. Credem cu tărie că educația este cel mai important mijloc prin care se poate rupe cercul vicios al sărăciei și al neputinței. Cel mai mare dar pe care îl putem face este să le oferim prin educație șansa de a se ajuta singuri și de a-și crea un viitor.

 

390.000 de euro, aceasta este suma necesară pentru a interveni real și adecvat, timp de 1 an de zile, în viața copiiilor care ajung la noi. Centrele și proiectele educaționale ale Salvați Copiii Iași reprezintă punctul de întâlnire între specialiștii asociației, copii, școală și intervenția adecvată traumelor.

 

4.381 de copii și 1.785 de părinți au beneficiat de proiectele Salvați Copiii Iași în 2022.

 

Din nefericire acești copii nu au nevoie de ajutor doar într-o singură zi, ci în fiecare zi până când devin majori. Au nevoie de specialiști, de adulți de încredere de la care să învețe interacțiunea sănătoasă cu grijă și atenție, de o lume în care și ei să conteze, să râdă, să se joace, să se simtă acceptați și iubiți, de sute de ore de terapie și intervenție, de școală, de reeducare comportamentală și intervenție specializată pentru reducerea traumelor și a comportamentului agresiv, cu alte cuvinte de O NOUĂ ȘANSĂ!

 

Din fericire noi, toți cei care putem și vrem să ne implicăm cu servicii adecvate sau financiar, putem să le oferim această nouă șansă!

 

Care sunt copiii care au nevoie de ajutor?

  • Copii care provin din familii cu dificultăți financiare majore (condiții precare de locuit, fără
  • electricitate, apă, canalizare);
  • Copii implicați în munca pe stradă (cerșit, prestare diverse munci în piețe, colectat
  • deșeuri);
  • Copii traficați sau cu risc de a fi traficați;
  • Copii care provin din familii în care este prezentă violența de orice tip;
  • Copii cu risc de separare de părinți;
  • Copii cu părinții plecați în străinătate;
  • Copii nestimulați educațional, neșcolarizați, cu risc de abandon școlar, cu dificultăți de adaptare școlară;

 

Ce nevoie specifice acoperă proiectul?

Nevoi de bază:

  • hrana zilnică; pachete cu alimente de bază pentru acasă - 1 l ulei, 1 kg orez, 1 kg făină, 1 kg zahăr, conserve de carne, 1 kg fasole, paste, sos tomate; îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată; pachet produse de igienă personală (periuță dinți, pastă de dinți, unghieră, șampon, gel de duș, săpun, deodorant, șampon antiparazitar).
  • produse de igienă personală (periuță dinți, pastă de dinți, unghieră, șampon, gel de duș, săpun, deodorant, șampon antiparazitar).

 

Nevoi educaționale:

  • integrări/reintegrări școlare, ghiozdan cu rechizite școlare, manuale, uniforme, culegeri, afterscool, recuperare și monitorizare psiho-socio-educațională, educație comportamentală zilnică, educație pentru igienă și îngrijire, educație pentru dezvoltarea abilităților socio-emoționale, consiliere socială, timp de joacă și activități recreative, serbări, jucării.

 

Nevoi ce privesc sănătatea fizică și mentală:

  • consiliere psihologică, identificarea, evaluarea și eliminarea comportamentelor agresive, identificarea nevoilor copilului, prevenția unor comportamente care pot afecta sănătatea (consum de alcool, tutun, droguri, prevenire HIV / SIDA etc.);
  • terapie pentru recuperarea copilului care a suferit o formă de abuz – în cadrul acestor sesiuni sunt abordate teme terapeutice de prelucrare a abuzului astfel încât să fie diminuate simpotmele de anxietate, furie, depresie, tulburări emoționale diverse, separare de părinți, ADHD, etc; terapie prin joacă;
  • consult și tratrament oftalmologic și stomatologic, servicii de asistență medicală.

 

Avem convingerea că doar împreună, în eforturi conjugate și responsabile putem ajuta, putem salva vieți. Vă mulțumim cu recunoștință!

Vrei să fii fundraiser?
projects.labels.title.support