Recuperare activă pentru viață independentă

Fundația Motivation organizează programe de recuperare activă în scaun rulant ca să ajute persoanele ce și-au pierdut mobilitatea să dobândească abilitățile de care au nevoie ca să se întoarcă în comunitate, active și independente. 

 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
12,039 RON
Donații:
85
Galantomi:
11

Când cineva drag, din familie sau un prieten, își pierde mobilitatea, lumea lui și a celor din jur se întunecă brusc. Cei mai mulți dintre beneficiarii Fundației Motivation au ajuns să folosească scaune rulante ca urmare a unor accidente auto, căderi de la înălțime, plonjon în apă sau din cauza unor afecțiuni medicale. Începutul unei vieți în scaun rulant este dureros și e nevoie de mult sprijin.

În fiecare an, Motivation organizează tabere de recuperare activă și viață independentă. Acestea sunt dedicate persoanelor care au devenit recent utilizatoare de scaune rulante sau care nu au avut ocazia să afle cum pot trăi independent după accidentele pe care le-au avut.

Impactul programului este dat, mai ales, de implicarea instructorilor de viață activă, care sunt ei înșiși utilizatori de scaune rulante. Ei au depășit barierele pe care le-au întâlnit și acum îi sprijină pe începătorii într-ale utilizării scaunelor rulante. La tabere, participanții învață să se descurce singuri, de la lucruri aparent simple ca igiena personală, îmbrăcatul, încălțatul, până la deplasarea cu scaunul rulant într-un mediu atât de puțin accesibil precum cel din România.

Anual, peste 50 de copii și adulți cu dizabilități motorii din toată țara își duc viețile mai departe, în scaune rulante, datorită programului de recuperare activă și viață independentă. Ei revin la școală, la serviciu, merg la cumpărături, se întâlnesc cu prietenii, au viață socială ca fiecare dintre noi.

Cu sprijinul tău putem continua să redăm mobilitatea și viața independentă copiilor și adulților cu dizabilități care ajung în scaun rulant, an de an. Aceștia vor participa la sesiuni de instruire de 5-10 zile, în spații accesibile utilizatorilor de scaune rulante. Participarea la activități este gratuită pentru oamenii în scaune rulante și însoțitorii lor

Orice donație pentru programul de recuperare activă pentru viață independentă al Motivation se transformă în mobilitate, încredere în forțele proprii și autonomie pentru o persoană utilizatoare de scaun rulant! Alătură-te proiectului nostru ca să #SchimbămVieți în bine, împreună!

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul