Code for Romania War Task Force pentru Ucraina

Asociația Code for Romania vine cu un ecosistem de soluții digitale în contextul crizei din Ucraina.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
7,619 RON
Donații:
62
Galantomi:
4

Asociația Code for Romania vine cu un ecosistem de soluții digitale în contextul crizei din Ucraina. Războiul ațintit asupra Ucrainei a declanșat o serie de crize cu efecte grave pe termen mediu și lung, mii de refugiați fug, terifiați, spre țara noastră și alți vecini.

La numai doi ani de zile, repornim mecanismul TaskForce, așa cum a făcut-o și în cazul pandemiei Covid-19, când panica, frica, nesiguranța, neputința au pus stăpânire pe România. Măsurile vizate vor ajuta în oferirea de informații calitative despre situația actuală și efectele războiului, ajutor în administrarea nevoilor critice ale refugiaților, resurse și capacitate pentru autoritățile locale și sprijin pentru societatea civilă din Ucraina și Republica Moldova. 

Code for Romania, prin TaskForce va acționa în 3 direcții critice.  

În primul rând, Code for Romania are în curs de operaționalizare un ecosistem de 4 soluții, prin care putem împreună să gestionăm mai bine criza actuală:

- Un Acoperiș: o soluție de identificare de spații de cazare care va ajuta refugiații care ajung în România și au nevoie de ajutor imediat. În platformă se pot înregistra persoane care pot pune la dispoziție camere sau imobile pentru persoanele care locuiesc în adăposturile puse la dispoziție de autoritățile române;

- RVM: soluția de gestionarea a resurselor folosită deja în acest moment de către Departamentul pentru Situații de Urgență;

- Cine Ce Face: o soluție care este în acest moment adaptată la condițiile noii crize, la război, pentru a avea o imagine cât mai clară a rolurilor actorilor instituționali în această situație de urgență;

- Ce Trebuie Să Fac: platforma de informare și sprijin pentru persoanele care vor solicita ajutor României. Cu ajutorul unui decision-tree orice persoană va putea să găsească în câteva minute care sunt procedurile pe care trebuie să le urmeze pentru a obține azil, cazare sau alte resurse disponibile pentru ei în situația în care se află. Informațiile vor fi disponibile în română, ucraineană și rusă.

În al doilea rând, Code for Romania își pune întreaga capacitate de expertiză a comunității de peste 2300 de voluntari la dispoziția societății civile din Ucraina și Republica Moldova.

În al treilea rând, Code for Romania a făcut o ofertă de suport tehnic gratuit autorităților publice locale și centrale din România care au un rol în această criză.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul