ALL STARS | LAURA NEGOIȚĂ (AUTOMOBILISM)

Laura Negoiță, o tănără stea din domeniul automobilismului, are nevoie de sprijiin pentru a-și duce cariera de pilot la nivelul următor.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
1,740 RON
Donații:
12
Galantomi:
4

"Era furtună, eram în bocanci cu platformă, iar schimbătorul de viteze funcționa greu. Când m-am așezat pentru prima dată la volan, am simțit liniște, siguranță și încredere. Brusc, eram eu", așa își amintește Laura prima lecție de șofat, din 2021.

După o perioadă apăsătoare, în care atât trecerea de la gimnaziu la liceu, cât și trecerea de la viața normală la pandemie și-au spus cuvântul, Laura Negoiță a avut curajul să recunoască faptul că traversează o etapă dificilă și a dorit o schimbare. Comunicarea deschisă pe care o are cu mama ei, dar și susținerea 100% de care se bucură din partea acesteia, i-au permis să viseze la cel fel de viitor își dorește. Încă de la vârsta de 4 ani a fost atrasă de mașini, putând să le recunoască ușor pe majoritatea. Faptul că petrecea mult timp în mașină cu mama ei, i-a dat posibilitatea să studieze ce se întâmplă în timpul șofatului și să memoreze mișcări, reacții, componente.

Născută în 2005, Laura Negoiță este o adolescentă care și-a pus serios întrebarea: “Cine sunt eu și ce îmi doresc de la viață?” Când avea doar 15 ani, Laura nu știa exact care este drumul pe care trebuie să îl parcurgă pentru a intra în lumea automobilismului. Într-un poligon plin de gropi, a luat primele lecții clasice de condus descoperind, după numai 3 ședințe, că știa să facă absolut toate manevrele și voia mai mult. Întâlnirea cu pilotul de raliuri Cristiana Oprea la un eveniment auto, i-a clarificat o parte din întrebări, iar drumul către primele antrenamente specifice și primele competiții s-a conturat rapid.

A făcut toate demersurile impuse de Federația Română de Automobilism Sportiv pentru a-și lua licența și, după numai 3 antrenamente cu Alexandru Berea, un pilot cunoscut în lumea motorsport pentru rezultatele obținute ca instructor, a decis să participe la ultima etapă a Campionatului Național de Super Slalom 2021. Laura a câștigat locul 3 la categoria ei de vârstă și locul 2 la Cupa Femina.

Bogdan Talașman, cunoscut pilot în Campionatul Național de Raliuri, și Alin Cristea, actualul instructor, sunt oameni importanți care au încurajat- o pe acest drum și reprezintă pentru ea un model de muncă, seriozitate și responsabilitate.

“Știu că aș putea face mult mai mult dacă m-aș putea antrena”, spune Laura, care mărturisește că antrenamentele sunt cel mai mare minus în parcursul ei actual în automobilism. “Fără antrenamente nu poți să te prezinți la concursuri, iar fără prezență în concursuri… nu exiști”, mai completează sportiva.

Bugetul pentru fiecare pachet antrenament + competiție reprezintă un obstacol imposibil de trecut doar cu sprijinul mamei, Laura făcând parte dintr-o familie monoparentală.

BUGETUL UNUI PACHET ANTRENAMENT + COMPETIȚIE

5 ședințe specifice - 500 euro

închiriere mașină concurs - 300 euro

taxă de înscriere concurs - 100 euro

TOTAL: 900 euro /etapă

Până la finalul anului 2022, Laura are șansa de a mai participa la 5 competiții naționale.

Visul ei este să muncească pentru a demonstra tot ce poate  în automobilism, sport pentru care simte că a fost înzestrată nativ. "Nu îmi explic stilul meu de condus. Aș spune că este mai degrabă intuiție. Nu pot să spun că văd când conduc, ci că, mai degrabă, simt".

Împreună putem ajuta o tânără sportivă să își consolideze parcursul într-o disciplină spectaculoasă, unde concentrarea, munca și determinarea, fac diferența. Laura este dispusă să facă tot ce ține de ea pentru a-și realiza visul. Dar bugetul necesar pentru a traspune acest vis în realitate poate fi acoperit numai cu ajutor din partea susținătorilor.

 

Fii alături de o tănără stea din domeniul sportului pe 4 roți! 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul