depreHUB Moms

 

depreHUB Moms vine în sprijinul tinerelor mame pentru a le ajuta să facă față mai ușor provocărilor emoționale din perioada post-partum și să le ofere bebelușilor șansa la un viitor #FărăUrme emoționale.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
1,921 RON
Donații:
8
Galantomi:
1

 

Depresia postnatală afectează 20% dintre femeile din țările dezvoltate. Cifrele sunt bazate pe cazurile diagnosticate, dar, în realitate, este mult mai des întâlnită. Semnele depresiei post-partum sunt deseori mascate de modificările psihologice și fiziologice de după naștere. Tânăra mamă nu cunoaște nici ea perioada post-partum și îi atribuie autentice semne depresive, crezându-le firești. Îi va fi greu să-și dea seama că suferă o depresie. Și daca ar face-o, ar risca să fie “condamnată” de rude și anturaj. Tocmai din această cauză, majoritatea femeilor cu depresii post-partum nu cer ajutor și nu primesc un tratament adecvat.

Tratamentul precoce al depresiei postpartum este însă deosebit de important pentru mamă, copil și restul familiei. Uneori, o depresie netratată poate deveni o formă cronică de boală. Cu cât tratamentul este mai precoce, revenirea este mai rapidă, iar depresia va afecta mai puțin bebelușul.

Copiii mamelor cu depresie netratată au mai frecvent decât ceilalți copii probleme de comportament, probleme legate de somn sau alimentație, sunt hiperreactivi, au un temperament mai vulcanic și se pot confrunta cu tulburări de vorbire sau emoționale.

Prin intermediul depreHUB Moms ne dorim să oferim bebelușilor șansa la o copilărie #FărăUrme emoționale și să asigurăm accesul gratuit pentru proaspetele mămici la:

- Educație cu privire la simptomele și tratamentul depresiei post-partum.

- Grupuri de suport unde să primească educație și să dobândească instrumente si abilitati practice pentru abordarea si tratarea simptomelor.

- Consiliere psihologică pentru ele și parteneri pentru a depăși cu bine depresia post-partum.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul