Stefania are nevoie urgent de operatie de cranioplastie! Va rog sa donati pentru ea!

Omul acesta bun, Stefania noastra, trebuie sa mearga mai departe.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
1,250 RON
Donații:
5
Galantomi:
1

Las aici mesajul fiicei ei postat pe Facebook in urma cu cateva saptamani. Mesajul acestei fete si amintirea frumoasa pe care i-o port colegei mele, m-au facut sa imi doresc sa ajut. Orice suma primita este valoroasa.

"Mă numesc Maria Năstasă iar împreună cu familia mea am decis să facem povestea noastră publică și să vă cerem ajutorul, deoarece facem tot posibilul pentru a o ajuta pe mama, ȘTEFANIA MARIANA NĂSTASĂ, care are nevoie de operația de cranioplastie cât mai curând.

Pe data de 17.02.2022 a fost dusă de urgență la Spitalul Universitar din București în urma unui AVC ischemic acut carotidian stâng. Ulterior, după trombectomie-tromboliză, accidentul vascular s-a transformat într-unul hemoragic, fiind nevoie de operația de decompresie (craniectomie decompresivă) unde s-a practicat volet osos pe partea stânga. Această procedură presupune extragerea unei părti a craniului pentru a permite creierului inflamat să se destindă, reducându-se astfel presiunea intracraniană. Totodată, la externarea care a avut loc la o lună după operație, mama prezenta afazie( putând înțelege aproape tot ce comunicam cu ea dar referitor la exprimare a dezvoltat un automatism, adica repeta un singur cuvânt) și hemipareză pe partea dreaptă  afectând membrul superior și cel inferior drept).

Până în prezent ea a fost internată două săptămâni la Spitalul Militar Central, o lună la Spitalul Bagdasar-Arseni și două săptămâni la Spitalul Agrippa Ionescu pentru recuperare . În timpul petrecut acasă, aceasta lucrează cu kinetoterapeutul de 5 ori pe săptămână și cu logopedul de 3 ori pe săptămână. Starea actuală a mamei mele s-a tot îmbunătățit în urma recuperării, aceasta putăndu-se deplasa limitat cu ajutorul ortezelor, a cârjelor și a unui însoțitor iar pe partea de vorbit , lucrurile avansează moderat.

Costurile operației de cranioplastie sunt foarte ridicate alături de costurile de recuperare, iar în urma recomandărilor specialiștilor suma estimativă de care avem nevoie pentru operație este de 60.000 de lei. Această intervenție trebuie făcută la un interval de 6-12 luni de la realizarea intervenției de craniectomie decompresivă. Costurile exacte sunt greu de estimat deoarece suma poate varia în cazul în care vor exista complicatii în recuperarea post-operatorie.

Vă suntem recunoscatori pentru orice ajutor si implicare! Indiferent de suma donată, aceasta ne duce cu un pas mai aproape de operația de cranioplastie de care mama mea are atâta nevoie. Vă mulțumim din suflet!"

Stefania este unul dintre cei mai frumosi oameni pe care ii cunosc si va merge mai departe, cu ajutorul familiei, al lui Dumnezeu si al nostru, cei care donam pentru ca ea sa poata strange banii pentru operatia de cranioplastie.

 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul