Jucarii pentru copiii autisti din Constanta

Crăciunul cu stimulii lui, sunete, vizite, lumini poate fi o sursă de stres pentru copiii autiști și familiile lor. Ajutați-ne să aducem un pic de bine în viețile lor dăruindu-le cadouri speciale, adaptate nevoilor lor!

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
5,517 RON
Donații:
36
Galantomi:
2

Ce este Autismul?

Autismul este o tulburare de dezvoltare care afectează interacțiunea socială și comunicarea. De asemenea, afectează comportamentul și dezvoltarea cognitivă. Societatea Națională de Autism (NAS) din Marea Britanie afirmă că autismul este o „dizabilitate complexă de dezvoltare care apare de obicei în primii trei ani de viață”.

Principalele caracteristici ale autismului sunt dificultățile de interacțiune socială, comunicare verbală și non-verbală și comportamentele repetitive. Aceste caracteristici sunt prezente încă din copilărie și afectează funcționarea zilnică.

Autismul este o tulburare de spectru: poate afecta oamenii în diferite grade, în moduri diferite și în diferite măsuri. Nu este un singur lucru, ci multe lucruri; ceea ce înseamnă că poate fi greu de diagnosticat sau identificat, precum și dificil de tratat sau gestionat. Nu există două persoane din spectru care să-l experimenteze exact în același mod: autismul se prezintă diferit pentru fiecare persoană cu autism.

Copiii diagnosticați cu autism au nevoie de jucării speciale. Ei nu se pot bucura de sărbători așa cum o fac copiii tipici iar aglomeratia si sunetul excesiv pot fi o sursă de stres pentru ei. Ajutați-ne să facem o bucurie copiilor și familiilor afectate de autism din județul Constanța!

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul