Un cămin sigur pentru berzele albe

Ajută-ne să confecționăm suporturi pentru siguranța cuiburilor de barză.  Le vom dona mai departe, celor care vor să protejeze cuiburile de electrocutare, celor care vor să se bucure de puii de barză crescuți în siguranță.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
2,146 RON
Donații:
19
Galantomi:
2

Barza albă este una dintre cele mai cunoscute și mai îndrăgite păsări ale noastre. Această pasăre cuibărește în apropierea oamenilor de foarte mult timp – în trecut, mai ales pe hambare, grajduri, copaci – astăzi, aproape exclusiv pe stâlpii de electricitate. Această schimbare a locurilor de cuibărit s-a întâmplat extrem de rapid, primul cuib pe un stâlp din România fiind descoperit în 1971, iar în prezent min. 93% din efectivul de păsări cuibărește pe infrastructura electrică.

Ocrotirea berzelor albe este, prin urmare, strâns legată de rețeaua electrică: nu numai pentru că acestea cuibăresc pe stâlpii rețelelor electrice de joasă tensiune, ci și pentru că majoritatea berzelor sunt electrocutate pe stâlpii rețelelor electrice de medie tensiune, în special în timpul migrației. Cuiburile de pe rețeaua electrică pot cauza o mulțime de probleme atât pentru companiile de electricitate, cât și pentru berze, deoarece acestea pot provoca scurtcircuite, pot lua foc etc.

Există soluții pentru ambele probleme – sub cuiburile de pe rețea ar trebui să fie instalate suporturi speciale, iar coronamentul stâlpilor de medie tensiune care electrocutează păsările ar trebui izolate sau înlocuite cu altele, prietenoase cu păsările.

Pe baza experienței de peste 30 de ani în domeniul protecției naturii, Grupul Milvus a dezvoltat un propriu model de suport pentru cuiburi, care le protejează de amenințarea electrocutării.

Ajută-ne să confecționăm suporturi pentru cuiburi de barză, după propriul nostru model. Le vom dona mai departe, celor care vor să se bucure de frumusețea acestor păsări.

Prețul minim pentru producția unui suport este de 1.100RON. Dorim să strângem fonduri pentru producția a 10 suporturi.

 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul