Dăruiește copilărie cu ore de terapie! ~ 2023

Ne dorim din suflet să le oferim copiilor cu autism și care provin din familii cu venit redus posibilitatea de a suplimenta orele de terapie la Centrul pentru Autism „Bright Future”.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
7,729 RON
Donații:
84
Galantomi:
26

Sprijinim recuperarea copiilor cu autism

În ochii fiecărui copil cu autism se găsește o poveste pe care el învață să ne-o spună. Pentru a-l ajuta, noi, cei de la Asociația „Bright Future for Every Child”, căutăm sprijin în oferirea gratuită a orelor de terapie specializată.

 

Autism în România - cifre care ne stau grele pe umeri

Anual, 1 din 54 de copii din România este diagnosticat cu autism. Aceste cifre se schimbă de la an la an, iar formele autismului sunt din ce în ce mai diverse. O bună parte din cauzele care provoacă autismul rămân în momentul de față necunoscute, iar diagnosticul se pune în baza unor manifestări specifice: copiii atipici au dificultăți în comunicarea și interacțiunea socială și se pot diferenția prin comportamente repetitive sau anumite fixații.

89% dintre copiii diagnosticați cu autism au șansa de recuperare dacă încep terapia cât mai devreme și dacă urmează un program constant și intensiv de terapie. Terapia este singura lor șansă la o viață normală. În funcție de gradul de afectare, un copil cu autism are nevoie de la 2 până la 6 ore de terapie pe zi, iar un părinte plătește lunar pentru terapia copilului său cu autism între 3200 lei și 7700 lei.

 

Cei mai buni aliați ai copiilor cu autism: părinții și comunitatea care îi înconjoară

Cei mai mulți părinți sacrifică cea mai mare parte din bugetul lunar doar pentru terapia copiilor lor. Și de cele mai multe ori, acest buget este insuficient pentru a acoperi numărul de ședințe de care are nevoie un copil. În consecință, evoluția copiilor este întârziată, indiferent de cât de multe sacrificii fac părinții pentru a-i aduce în centrul nostru.

 

Ce poți face TU pentru o bună evoluție a copiilor cu autism

Noi, în cadrul Centrului pentru autism „Bright Future”, întâlnim zilnic copii cu mult potențial de recuperare însă cu posibilități financiare reduse pentru a putea susține un program intensiv și constant de terapie și nu putem fi indiferenți. În acest context, încercăm să le oferim cât mai mult sprijin familiilor care au cea mai mare nevoie. În centrul nostru vin și câte doi copii dintr-o singură familie. Cum ar putea oare doi adulți să asigure financiar atâtea ore de terapie? Sau cum reușește să se descurce un părinte care își crește singur copilul cu autism? Sau ce face acel părinte singur care are doi copii cu autism?

Prin campania „Dăruiește copilărie cu ore de terapie” ne propunem să strângem 1000 de ore de terapie pentru copiii cu autism din centrul nostru. Implică-te și tu și dăruiește-le acestor copii mai multe șanse de recuperare, mai multă speranță și o copilărie normală.

 

Fii GalantOM! Donează, formează o comunitate în jurul tău, spune mai departe povestea noastră pentru a oferi în dar ore de terapie pentru copiii cu autism!

 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul