Căsuța cu Cireșe

Centrul de Educație Incluzivă Căsuța cu Cireșe este un proiect al Asociației Salvați Copiii Iași de peste 12 ani, care se adresează în special unei comunității defavorizate din Iași, zona Şes Bahlui (cartierul Dacia), unde locuiesc aproximativ 100 de familii cu copii, majoritatea fără forme legale. Condiţiile de locuit sunt extrem de dificile: fără căldură, fără apă, canalizare şi electricitate. Abandonul şcolar sau riscul de abandon şcolar sunt obişnuinţe ale comunităţii. Luptăm permanent să aducem schimbări acestei realități!

 

 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
142,512 RON
Donații:
1118
Galantomi:
189

Centrul de Educație Incluzivă Căsuța cu Cireșe este un proiect al Asociației Salvați Copiii Iași de peste 12 ani, care se adresează în special unei comunității defavorizate din Iași, zona Şes Bahlui (cartierul Dacia), unde locuiesc aproximativ 100 de familii cu copii, majoritatea fără forme legale. Condiţiile de locuit sunt extrem de dificile: fără căldură, fără apă, canalizare şi electricitate. Abandonul şcolar sau riscul de abandon şcolar sunt obişnuinţe ale comunităţii.

Asigurarea funcţionalităţii Centrului Căsuța cu Cireșe este esenţială pentru cei 120 de copii, deoarece asigurăm accesul la educație și oferim premisele necesare pentru ruperea cercului vicios al transmiterii abuzului şi abandonului şcolar între generații.

În cadrul centrului, copiii dar și familiile lor beneficiază de servicii diversificate:

recuperare și monitorizare psiho-socio-educațională; terapie ocupațională; activități educaționale și de recuperare școlară; integrare/ reintegrare școlară; servicii psiho-sociale pentru familie; servicii de asistență socială; servicii de asistență medicală; servicii de consiliere juridică în vederea obținerii drepturilor de care beneficiază prin lege; sprijin material pentru situații de urgență.

 

Pentru ca ei să primească sprijinul nostru avem nevoie de ajutorul tău!

 Cu fiecare 100 lei donați:

6 copii vor beneficia de activități specializate de recuperare școlară; 20 de copii vor primi o gustare în fiecare zi; 20 de copii își vor serba ziua de naștere / lună; 2 familii primesc sprijin în situație de urgență; 2 copii primesc rechizite pentru a merge la școală.

 

Pe parcursul anului școlar 2017 – 2018:

90 copii aflați în dificultate și în risc de abandon școlar, au beneficiat de servicii complexe de recuperare educațională și socială; 31 de copii cu risc infracțional au fost scoși din stradă și înscriși/reînscriși la școală; în medie, 10 ore/săptămână un copil petrece timpul pe centru; copiii implicați în program nu au mai petrecut pe stradă mai puțin cu 23 434 de ore anual și cel puțin 30 de părinți au învățat să aplice reguli de educație și pentru frații copiilor implicați în proiect. în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean a continuat susținerea clasei regionale – de învățământ frecvență redusă nivel primar din cadrul Școlii „Alexandru Vlahuță” Iași – în prezent numără 30 de cursanți; s-a reușit integrarea școlară a 10 copii care au depășit vârsta de școlarizare și nu mai puteau frecventa învățământul de masă; a fost organizat programul „grădinița estivală” pentru 20 de copii care din motive socio-economice nu aveau posibilitatea parcurgerii etapei preșcolare. Programul Școala mobilă, model unic în România de integrare/reintegrare școlară, a oferit copiilor din comunitățile defavorizate Șes Bahlui și căminele („ghetouri”) din zona Cantemir, 35 de activități psiho-socio-educaționale.

 

Mulțumim tuturor ambasadorilor donatori!

Poți fi și tu un dăruitor al zilei tale de naștere sau un mobilizator de fonduri la Semimaratonul Iași = un dăruitor de zâmbete pentru copiii de la Căsuța cu Cireșe!

 

 

 

 

                                                       

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul