Creaţie şi conexiune - Tabăra de artă pentru tinerii cu autism din Asociaţia S.O.S.Autism Brăila

Prezentul proiect facilitează tinerilor îmbunătățirea abilităților de comunicare, exprimare emoțională și coordonare motorie, arta oferind o modalitate non-verbală de comunicare, ceea ce poate fi benefic pentru cei cu dificultăți înxprimarea verbală.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
0 RON
Donații:
0
Galantomi:
0

Între universul minunat al artelor și cel al terapiei, există o conexiune profundă pe care pe care tinerii asociaţiei noastre o vor descoperi alături de terapeuţi în cadrul taberei de artă.  

Terapia prin artă este o metodă ce facilitează și completează procesul terapeutic şi ajută tinerii cu autism în mai multe moduri concrete.

Prin intermediul terapiei prin artă, tinerii cu autism pot dezvolta abilități sociale, învățând să lucreze în grup și să împărtășească experiențe prin intermediul creațiilor lor. Această formă de terapie poate stimula și imaginația, încurajând gândirea creativă și rezolvarea de probleme.

În plus, terapia prin artă poate oferi o modalitate de gestionare a comportamentelor problematice, oferind tinerilor o cale să-și exprime frustrările și anxietățile într-un mod sigur și constructiv. Desigur, este important să subliniem că beneficiile pot varia de la un tânăr la altul, iar tehnicile abordate vor fi adaptate nevoilor fiecăruia.

Terapia prin artă implică o serie de activități creative menite să susțină dezvoltarea emoțională, psihologică și socială a copiilor.

Ce ne dorim ?

DESEN ȘI PICTURĂ. Copiiilor li se vor pune la dispoziție diverse materiale pentru pictură și desen, iar in baza unei tematici de natură psihologică discutată anterior, vor fi încurajați să realizeze un desen sau o pictură.

DESENUL NARATIV. Copiii își vor dezvolta abilitățile de comunicare, argumentare și narațiune a unor evenimente prin realizarea unor desene care să ilustreze o serie de acțiuni.

MODELAJ IN LUT.Pe lângă faptul că pot realiza creații în 3d, modelajul este o activitate care implică elemente senzoriale și de motricitate fină.

COLAJ DE IMAGINI ȘI CUVINTE.O astfel de activitate va presupune cearea unui colaj folosind imagini din reviste și cuvinte cheie pentru a ilustra sau comunica gânduri, dorințe sau emoții.

SUNET, DANS ȘI MIȘCARE.Fiecare sesiune va conține un fundal muzical adaptat temei discutate, iar unele sesiuni vor fi dedicate confecționării și utilizării unor jucării muzicale. De asemenea, pentru a conecta într-un mod terapeutic corpul și mintea, vom integra în activitățile noastre dansul liber și expresiv și urmărirea unor coregrafii simple.

Acestea sunt doar câteva exemple, iar variantele sunt nenumărate şi lista rămâne larg deschisă pentru explorarea a cât mai multe posibilități.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul