Muzeul viu de la Tecșești

Muzeul Viu de la Tecșești este unicat în Europa prin abordarea interdisciplinară, care pune în valoare patrimoniul cultural și istoric al României.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
1,035 RON
Donații:
15
Galantomi:
1

Muzeul este structurat pe mai multe sectoare, care reproduc ipotetic locuințele de acum 6000 de ani, dar și forma restaurată a așezărilor moderne de la începutul secolului XX. Proiectul propune tabere de construcție și ateliere pe o durată de două săptămâni în intervalul iulie-august, echipele fiind organizate pe serii a câte 15 voluntari. De asemenea, în perioada externă activităților de creație, grupul de organizatori își îndreaptă atenția către cercetarea etnografică în așezările din Masivul Trascău. Legendele, cântecele și doinele sau colindele cu specific local sunt colecționate într-un album La Origini.

Obiectivele propuse vizează finalizarea sectorului neolitic până în vara anului 2018, pentru ca la finalul anului 2020 să fie definitivate reproducerile așezămintelor daco-romane și medievale.

Zona în care se desfășoară întreaga activitate este recunoscută prin complexitatea geologică, paleontologică, speologică și botanică. Așezările cătunului din Masivul Trascău poartă amprenta timpului prin păstrarea unor datini sau legende vechi, dar și prin meșteșuguri artizanale pe cale de dispariție precum vărărit, prelucrarea lemnului sau fabricarea veșmintelor din cânepă și din in. 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul