Adoptă un copac!

 Adoptă un Copac! este un program de împădurire al asociației Viitor Plus - pentru oameni și natură, ce are ca scop creșterea suprafeței împădurite în județele din sudul României, în special prin plantarea de perdele forestiere și perimetre de ameliorare. Toate pădurile plantate sunt adiționale și nu ar exista fără implicarea tuturor celor care ne susțin!

Din 2007 și până în prezent, proiectul Adoptă un Copac! a plantat alaturi de 16,000 de voluntari peste 790,000 de puieţi pe o suprafață de ~131 hectare de teren degradat sau deșertificat. 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
10,833 RON
Donații:
154
Galantomi:
22

 Adoptă un copac! este un program care ajută la creșterea suprafeței împădurite din România.  Atragem fonduri din mediul privat (firme și persoane fizice) pentru a planta păduri noi, care altfel nu ar exista. Din 2007 și până în prezent, programul Adoptă un Copac! a plantat alaturi de 16,000 de voluntari peste 790,000 de puieţi pe o suprafață de ~131 hectare.

Ne concentrăm pe locații din zona rurală, unde exista o mare nevoie de păduri iar primăriile nu au buget pentru asemenea proiecte. Creștem cu precădere perdele forestiere, care aduc atât beneficiile generate de pădurea propriu-zisă, dar au și avantajul de a proteja drumurile și de a crește productivitatea terenurilor agricole.

Cu fiecare 10 lei donați, un puiet este plantat și îngrijit până când ajunge la maturitate iar pădurea din care face parte se poate îngriji singură (stadiul de masiv), apoi urmează o perioadă de monitorizare pentru a ne asigura de integritatea ei pe termen lung.

În activitățile de plantare de primăvara și toamna implicăm voluntari, adulți și tineri, pentru a le oferi o experiență plăcuta, în aer liber prin care încurajăm un comportament responsabil față de mediu. Ne simțim bine și plantăm împreuna copaci ce vor asigura sănătatea generațiilor următoare!

Adopta un copac! Ne poți susține și tu!

*Emitem certificate de adopție copăcei pentru aniversari, onomastice și toate celelalte evenimente importante din viața ta și a celor dragi!

Mai multe despre rezultatele noastre, misiunea și viziunea programului găsiti aici: https://www.facebook.com/adoptauncopac 

SAU

www.adoptauncopac.ro 

 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul