Tratamente la domiciliul copiilor cu cancer

Deplasări medicale specializate la domiciliul copiilor cu cancer din București și 9 județe din România – prima inițiativă de asistență integrată (spital-acasă) pe termen lung, coordonata de medicul curant.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
143,609 RON
Donații:
687
Galantomi:
31

Programul de tratamente la domiciliul copiilor cu cancer este un proiect Dăruiește Aripi prin care echipe mixte ale asociației și personalul medical din secțiile de onco-hematologie pediatrică se deplasează la domiciliul copiilor cu afecțiuni oncologice pentru realizarea procedurilor din planul de tratament care se pot efectua acasă în condiții de siguranță, sub coordonarea medicului curant. Proiectul urmărește creșterea accesibilității la servicii medicale gratuite a copiilor bolnavi, în special pentru cei din zonele rurale defavorizate.

Unde? București, Constanța, Tulcea, llfov, Prahova, Călărași, Giurgiu, Dâmbovița, Ialomița și Teleorman.

Scop:

  • Creșterea ratei de supravietuire a copiilor cu boli grave in Romania
  • Cresterea calității vieții copiilor aflați în tratament și a supraviețuitorilor (consiliere pentru stilul de viață, ajutor material pentru cazurile de deprivare socială extremă), suport emoțional și confort psihologic (sunt îngrijiți de cadrele medicale pe care le cunosc din spital);

De ce este nevoie de acest proiect?

 

Cancerul pediatric este o boală care necesită în medie doi ani de tratament de specialitate în cure succesive și apoi, pentru supraviețuitori, o monitorizare strictă pentru tot restul vieții. Din păcate, odată iesiți din perimetrul secțiilor de onco-hematologie pediatrică, pacienții și familiile se confruntă cu lipsa totală de expertiză și disponibilitate a serviciilor medicale de proximitate, pentru monitorizarea, rezolvarea problemelor de sănătate intercurente sau asistență terminală în cazurile fără speranță.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul