Salvează urșii

Urșii sunt amenințați de restrângerea habitatelor, braconaj, culesul intensiv al fructelor de pădure și atragerea în zonele locuite. Ajută-ne să: protejăm specia, ținem în viață Orfelinatul de urși, dezvoltăm un sistem-inovator pentru prevenirea conflictelor om-animal.

Vrei să fii fundraiser?
projects.labels.title.support
Raised:
8,667 RON
Donations:
72
supporters.labels.title.count:
15

Vârf al piramidei trofice, în prezent, urșii sunt amenințați de restrângerea habitatelor, braconaj, culesul intensiv al fructelor de pădure și atragerea în zonele locuite. Ajută-ne să protejăm specia, să prevenim conflictele om-animal, să ținem în viață Orfelinatul de urși și să dezvoltăm un sistem inovator de recensământ și monitorizare a speciei.

Principalele proiecte WWF pentru ursul brun

Combatem vânătoarea la trofeu a speciei: suntem pe teren, monitorizăm și raportăm abuzurile; facem lobby împotriva vânătorii la trofeu, prin participarea la grupurile de lucru și dezbaterile publice, prin comunicare publică intensivă, prin mobilizarea oamenilor.

Identificăm în teren coridoarele de deplasare a carnivorelor mari și facem lobby pentru dezvoltarea de infrastructură prietenoasă cu mediul.

Susținem singurul orfelinat de urși din Europa.

Implementăm soluții concrete pentru prevenția conflictului om-animal, în cadrul proiectului pilot din Băile Tușnad: instalarea de echipamente (garduri de protecție sub tensiune, pubele de gunoi, special concepute pentru a nu fi o atracţie pentru urs) monitorizarea urșilor care apar în zonă și informarea și educarea publicului pentru a evita urșii.

Dezvoltăm un sistem inovator tehnologizat de monitorizare a speciei.

Vrei să fii fundraiser?
projects.labels.title.support