Calendarul Științific

În fiecare an, ASUR editează, tipărește și distribuie gratuit în școli un calendar cu informații științifice - câte una pentru fiecare zi a anului.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
990 RON
Donații:
12
Galantomi:
2

În fiecare an, ASUR editează, tipărește și distribuie gratuit în școli un calendar cu informații științifice - câte una pentru fiecare zi a anului.Voluntarii ASUR colectează anual informații despre evenimentele importante din știință, despre descoperirile și invențiile care ne schimbă viața. Informațiile sunt apoi sortate, iar 365 (uneori 366) dintre ele ajung să fie publicate într-un calendar. Calendarul este tipărit ca un poster A1 în câteva mii de exemplare, apoi distribuite în școli și licee din întreaga țară.

 

Am început acest proiect în 2010, când o mână de voluntari au colectat și selectat informațiile pentru prima ediție a calendarului, cea din 2011. Apoi, în fiecare an informațiile au fost actualizate și completate, astfel că, în ediția 2020 se vor regăsi și informații despre realizările și descoperirile din 2019. Fie că vorbim de fizică, matematică, biologie, astronomie, chimie sau medicină, Calendarul oferă cel puțin 365 de motive de a ne apropia de știință!

Peste 90.000 de exemplare au fost distribuite către școli în anii trecuți, iar alte mii de calendare au ajuns la oamenii interesați de cunoaștere.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul