Campionii Aqua Sport @ Jocurile Olimpice Paris 2024

Proiectul nostru urmărește susținerea calificării a 10 copii, înotători din grupele de performanță Aqua Sport, prin asigurarea pachetului necesar de pregătire pentru orice sportiv care țintește să ajungă la Jocurile Olimpice:  echipamente, preparatori fizici, specialiști în psihologie sportivă, nutriție, antrenamente, participări la concursuri și cantonamente. 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
0 RON
Donații:
0
Galantomi:
0

Cei 10 copii, cu vârste între 12 și 14 ani, au fost selectați din 300 de sportivi, având în palmares cele mai bune rezultate la nivel național și cel mai mare potențial de a ajunge campioni olimpici. Deși au doar 12-14 ani, se antrenează încă de când aveau 4 ani, iar programul lor începe la 5:30 dimineața cu primul antrenament, urmat de școală, teme și din nou antrenament. Ei sunt cei care renunță de bună voie la jocurile pe calculator și alte “plăceri” ale copiilor de vârsta lor,  pentru visul de a reprezenta România la Jocurile Olimpice.

Acești campioni au crescut odată cu clubul nostru. Noi suntem Aqua Sport și de 10 ani susținem natația de performanță din România.

Ne dedicăm timpul, energia și resursele pentru ca valorile sportive:  fair-play-ul, tenacitatea, spiritul de echipă, să fie asimilate de către copii, să ajungă adulți responsabili si să creeze (R)Evoluție în Romania de mâine, indiferent de domeniul pe care îl vor alege ca adulți.

Credem cu tărie că în fiecare copil există un campion ce merită descoperit și că schimbarea socială începe la nivel de individ, dar se propagă doar când lucrăm #IMPREUNA pentru a investi în sănătatea noastră și a copiilor noștri și într-un sistem care să le ofere acestora șansa egală la educație, sport și acces la performanță.

Antrenorii Aqua Sport au descoperit campionii din cei 10 copii, îi antrenează și-i ghidează în fiecare zi. Părinții îi susțin necondiționat. Alaturați-vă lor!

Redirecționați-vă către Campionii României!

#IMPREUNA putem face ca România să revină în rândul țărilor puternice la natație.

NEVOIA/PROBLEMA CĂREIA ÎI RĂSPUNDE PROIECTUL:

Romania a câștigat ultima medalie la natație la Jocurile Olimpice în 2004, iar de atunci imnul României nu a mai răsunat pentru natația românească.

Pentru a ajunge la Jocurile Olimpice, un copil înotător de performanță se antrenează 1000 de ore pe an parcurgând în medie 1600 km. Cei mai mulți fac asta de la vârsta de 4 ani. Dar tenacitatea lor trebuie dublată și de susținere financiară.

Fară o susținere financiară constantă, performanța pe termen lung va avea de așteptat, iar visele copiilor vor pieri.

Sportul a ajuns la un nou nivel și din ce în ce mai mult se pune accent pe munca de echipă chiar și în sporturile unde practic concurezi singur. În apă sunt singuri, dar până să poată zbura de pe blockstarturi la cea mai importanta competiție de natație din lume, au nevoie de susținere din partea a nu mai puțin de 20 îngeri păzitori cum le spunem noi. 

Fie că e vorba de preparator fizic, psiholog, nutriționist, antrenor, maseur, cu toții au un preț pe care, de cele mai multe ori, sportivii de performanță nu-l pot acoperi singuri.

Costul total ar proiectului este de 100.000 euro

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul