Proiecte

Selectează unul dintre cele 1378 proiecte de pe platformă

Fundația Fara
Terapie & Recuperare pentru copiii cu dizabilități
Terapia unui copil cu dizabilități are un cost prea mare pentru majoritatea părinților din România. FARA oferă servicii gratuite pentru copiii cu dizabilități, încercând, să aducă fiecărui copil normalitate și o viață independentă.    
Fundația Fara
Tabăra copiilor de la Casa Sf. Nicolae
Din păcate sunt încă mulți copii lipsiți de dragostea și îngrijirea părintească care au nevoie de ajutor și modele să reușească în viață. Fundația FARA se străduiește să construiască o lume în care copiii să aibă șanse egale indiferent de mediul de proveniență și experiența copilăriei. Toți copiii au dreptul la protecție și suport în realizarea și exercitarea deplină a drepturilor lor. Fundația FARA oferă o familie pentru cei fără prin responsabilizare și asumarea răspunderii pentru creșterea și dezvoltarea lor.
Fundația Fara
Centrul Rafael - Sală de Kinetoterapie
Dacă fiecare copil învață "din mers", ce te faci când copilul tău nu poate merge? Ajute-ne să amenajamă o nouă sală de Kinetoterapie pentru a oferii acces gratuit unui număr cât mai mare de copii!
Fundația Fara
Casa Sf. Nicolae
Centrul Sf. Nicolae este primul program derulat de Fundația FARA și unul dintre primele servicii private de tip rezidențial din România. Deschiderea centrului în anul 1997 a însemnat pasul firesc pe care fondatoarea Fundației FARA, Jane Nicholson, l-a inițiat pentru sprijinirea copiilor abandonați în instituțiile publice, având la bază experiența sa de 6 ani de voluntariat în România. Programul oferă dragoste și îngrijire unui număr de 12 copii și adolescenți într-un mediu de tip familial. Prin servicii și planuri de intervenție personalizate, acest program asigură copiilor mediul propice pentru dezvoltare fizică, psihică, cognitiv-emoțională și a rezilienței necesare depășirii traumelor provocate de abandon, abuz, sărăcie și neglijență. Pe termen lung programul are în vedere dezvoltarea deprinderilor de viață independentă, asistență planificată și integrare familială, educațională, profesională și în comunitate.
Fundația Fara
DOTAREA SĂLILOR DE KINETOTERAPIE - Centrul Sf. Tereza
Obiectivul Centrului Sf. Tereza în prezent este de a dota a treia sală de kinetoterapie cu aparate și accesorii de recuperare.             Printre materialele necesare se numără: 2 benzi de alergare 2 scări cu plan înclinat pentru recuperarea medicală 1 bicicletă eliptică verticală 1 spalier 2 planuri de reeducare a mersului Set de accesorii pentru cușca rocher 3 mese electrice Scaun/taburet cu roți Placă de echilibru Oglindă mare Minge pemtru echilibru cu corzi Discuri tactile Stepper
Fundația Fara
Kinetoterapie pentru copiii cu dizabilități - Centrul Emanuel
După o perioadă bună în care terapia din Centrele de recuperare FARA s-a desfășurat online, luna februarie aduce cu ea reîntoarcerea la sediu, lucrul direct cu copiii și reluarea terapiilor. O necesitate mare de recuperare în mod direct, în aceasta perioadă, o au copii pe partea de Kinetoterapie. Copii care nu merg, nu pot sta in șezut, nu-si pot coordona mișcările sau au o postura deficitara. Toți acești prichindei necesită recuperare prin Kinetoterapie!  
Fundația Fara
De la abandon școlar la școlarizare
În județul Suceava există comunități ce trăiesc în sărăcie extremă. Singurele venituri ale familiilor sunt din alocațiile sociale și muncile sezoniere. Adulții nu au loc de muncă, iar copiii adeseori abandonează școala, sau sunt la un pas să renunțe la studii, din cauza condițiilor dificile de trai. O intervenție temeinică și promptă se impune.     

Nu găsești proiectul dorit?

Dacă proiectul pe care dorești să îl susții nu este printre cele existente în platformă, ne poți propune să îl adăugăm. Pașii și toate detaliile necesare pentru acest lucru le găsești cu un click aici .