Hai să aducem sănătatea mintală în școli!

Hai să aducem sănătatea mintală în școli prin prezentări interactive care adresează mai multe mituri despre tulburările mintale, informații de bază despre cele mai comune diagnostice, precum și resurse pentru ajutor, toate comunicate într-un limbaj pe înțelesul elevilor. Nu în ultimul rând, discutăm tehnici de management al stresului și anxietății și cum să îi susții pe cei apropiați aflați în dificultate.

Banii obținuți în urma acestei campanii pe Galantom vor servi în principal la achiziționarea materialelor necesare organizării prezentărilor în licee și pentru a facilita transportul voluntarilor MHR către cât mai multe locații din țară. Astfel, sperăm să ajungem la cât mai mulți tineri, în mediul urban și mai ales în mediul rural.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
4,661 RON
Donații:
39
Galantomi:
6

În România, mulți adolescenți se confruntă cu tulburări de sănătate mintală, aspect neglijat sau neabordat corespunzător în cele mai multe cazuri. Noi credem că normalizarea conversațiilor în jurul sănătății mintale este primul pas în reducerea stigmei asociate problemelor de sănătate mintală, scăderea bullying-ului, a izolării sociale și prevenirea complicațiilor, iar instituțiile de învățământ oferă un mediu ideal de facilitare a dialogului între elevi, părinți, profesori și specialiști în domeniu.

Așadar, scopul principal al proiectului este înțelegerea importanței sănătății mintale și creșterea accesului la sursele de informare în rândul elevilor. Inițiind discuții deschise și oferindu-le tinerilor informații în legătură cu cele mai comune tulburări de sănătate mintală, dorim să încurajăm dezvoltarea unor mecanisme de identificare a acestor tulburări și să contribuim la destigmatizarea lor.

În urma proiectului dorim ca elevii să devenă familiari cu etapele pe care trebuie sa le parcurgă pentru a primi ajutor de specialitate. Sperăm în acest fel să încurajăm apelarea timpurie la serviciile de sănătate mintală.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul