CASA DINTRE BRAZI - Centru de Recreere pentru Copii și Părinți PINEVIEW RETREAT LODGE

LOCUL ÎN CARE PROMOVĂM INCLUZIUNEA SOCIALĂ

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
8,018 RON
Donații:
58
Galantomi:
32

CASA DINTRE BRAZI – CENTRU DE RECREERE pentru COPII și PĂRINȚI

 

PINEVIEW RETREAT LODGE 

 

Vă amintiți de cântecelul Căsuța din pădure? Unde vine fiecare și spune „Vreau să stau și eu aici“? Ei bine, acesta este visul: să construim în Zărnești Casa dintre Brazi, unde vor putea sta copiii cu dizabilități care nu merg niciodată la munte, de fapt nu merg aproape nicăieri. Îi vom găzdui într-o vacanță alături de părinții lor.

 

Casa dintre Brazi va fi un Centru de vacanță și recuperare pentru copiii tipici și atipici și familiile lor, din zonă și din întreaga țară. Nu un spital, ci o casă de vacanță, deoarece recuperarea înseamnă mult mai mult decât terapie: înseamnă socializare, joacă, voie bună, care sunt cel puțin la fel de importante ca și terapiile. Din cauza unor factori complecși, de la infrastructura orașelor până la atitudinile oamenilor, viața cotidiană a unui copil cu dizabilități din România trece aproape inevitabil prin izolare, câteodată stigmatizare, câteodată chiar depresie – toate acestea îi vor îngreuna recuperarea. Viața familiilor acestor copii se schimbă, unele familii chiar nu rezistă acestor schimbări. Ceea ce ne propunem este să le oferim o alternativă: o vacanță, o ocazie de a aduna amintiri de neuitat, de a-și face noi prieteni și de a da vieții o altă perspectivă.

 

Veniți să ne cunoașteți și să faceți un prim pas alături de noi pe drumul spre Casa dintre Brazi.

 

În cei 35 de ani de activitate, prin serviciile specializate am oferit sprijin pentru:

  • 1675 de copii cu risc de abandon școlar, proveniți din familii dezavantajate social şi economic, din comunități marginalizate și din mediul rural;

  • 180 de copii cu afecțiuni neurologice grave și boli în faze terminale;

  • 300 de cadre didactice și specialiști din domeniul educației, în deprinderea de abilități și cunoștințe privind educarea copiilor cu cerințe educaționale speciale;

  • 1726 de copii cu diverse afecțiuni (motorii, neurologice, de limbaj, de comportament);

  • 470 de copii cu tulburare de spectru autist (TSA);

  • 650.000 pachete cu jucării, haine și hrană oferite copiilor și familiilor din categorii vulnerabile;

  • 1200 copii și tineri infectați cu HIV-SIDA, care au fost menținuți în educatie, au primit sprijinul necesar pentru reintegrarea socială și participarea la viața comunității în care locuiesc, au fost îngrijiți și educați într-un mediu de viață familial, sigur și confortabil ce le-a fost ACASĂ pentru toată copilăria.

 

Complexul Casa dintre Brazi este conceput ca un serviciu social integrat, sustenabil, inovator, prietenos pentru copil și pentru părinte.

Cu suprafața de 571 mp, va fi dispus pe 2 nivele: parter și etaj și va fi compus din:

* 12 dormitoare cu grup sanitar propriu pentru copil și părinte,

* 5 camere de terapie pentru copii (kinetoterapie, logopedie, art terapie, terapie prin muzică, terapie cognitiv-comportamentală),

* 2 camere de activități destinate părinților (dezvoltare personală, grupuri de suport, aromaterapie și masaj),

* cabinet medical,

* sală de mese,

* bucătărie cu spații specifice de depozitare.

 

Complexul va dispune de o curte generoasă, cu:

* spații de joacă special amenajate pentru copiii cu nevoi speciale,

* foișor,

* grădină de legume.

 

Până în prezent am reușit să achiziționăm terenul de 1.450 m2 pe care urmează să fie realizată construcția și spațiile de relaxare destinate activităților în aer liber și să obținem Certificatul de Urbanism necesar acordării PUZ-ului. 

 

Avem un plan. Am adunat prieteni. Vom reuși să construim ÎMPREUNĂ CASA DINTRE BRAZI - centru de vacanță și recuperare pentru familii în dificultate.  

 

Vă mulțumim!

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul