Aripi colorate - Proiect de educație prin arte plastice destinat copiilor talentați ce provin din medii defavorizate

 

"Arta este o imensă deschidere spre tot ceea ce este posibil." -  Victor Hugo 

 

 

 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
350 RON
Donații:
4
Galantomi:
2

Proiectul "Aripi colorate" reprezintă o continuare a misiunii noastre de a susține educația prin arte plastice în rândul copiilor talentați, care întâmpină dificultăți financiare ce nu le permit accesarea acestor cursuri. 

Încă din anul 2021 prin intermediul proiectelor de educație prin artă organizate în colaborare cu Bisericii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, Direcția de Asistență Socială a orașului Pantelimon și Școala Gimnazială Pantelimon, peste 120 de copii talentați din care majoritatea provin din medii defavorizate au:

- beneficiat de cursuri săptămânale de arte plastice,

- au participat la prima lor expoziție de pictură cu donație, 

- și au fost într-o excursie tematică la munte.

Pentru mulți dintre ei, aceasta a fost prima excursie din viața lor, pe care au dobândit-o prin muncă proprie, perseverență și dedicare față de pasiunea pentru artă.

Anul 2024 vine cu provocarea continuării misiunii noastre pentru încă 100 de copii talentați din orașul Pantelimon și  București. 

În continuare ne vom adresa în special copiilor talentați ce provin din categorii vulnerabile (familii cu dificultăți socio-economice, dizabilități, copii instituționalizați) pentru a demonstra că implicarea face diferența în viața acestor copii.

Un rol important asumat în cadrul acestui proiect, este acela de a identifica și a acorda sprijin, pentru minim un copil anual, care este foarte talentat la pictură și își dorește să urmeze o școală vocațională și o carieră în arte plastice.

Astfel arta depășește rolul de a bucura sufletul și privirea și contribuie la educarea de caractere frumoase în rândul copiilor, dezvoltându-le atât abilități de motricitate, cât și abilitățile de viață. 

Pe lângă beneficiul stimulării creativității, a dragostei față de artă și frumos, a integrării oferită de pasiunea comună, acest proiect oferă o educare a atitunii față de muncă, disciplină, perseverență, efort și cultivare a recompensei bazate pe implicare.

Copiii vor participa la atelierele de pictură în 4 serii a câte 25 de copii.

Timp de 2 luni, fiecare serie de copii va beneficia de aeteliere gratuite de pictură, susținute de artistul plastic Roxana Vlad.

Iar fiecare modul de ateliere va fi încheiat prin realizarea unei expoziții cu lucrările individuale și mult așteptata excursie.

Costul pentru 3 luni de proiect este de 15000 de lei.

Pentru că binele se face prin oameni pentru oameni și  … Arta dăruiește aripi, nu cârje.  - Victor Hugo

Te așteptăm și pe tine prieten drag, să contribui la o lume mai bună pentru copii talentați și viitorul acestora ca împreună să dăm aripi copiilor noștri și să împlinim destine!

Dacă dorești să sprijini acest proiect poți să:

* DĂRUIEȘTI ZIUA TA DE NAȘTERE devenind fundraiser al proiectului 

sau

* să te implici printr-o sponsorizare accesând site-ul Asociațiai www.omis.ro

Pentru mai multe detalii te rugăm să ne contactezi telefonic la numărul 0736 767 233

Copii și Asociația OMIS îți mulțumesc pentru sprijinul tău!

 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul