Susține serviciile de îngrijire furnizate de CASA MARIA pentru copiii din categorii vulnerabile

LUPTĂM SĂ RĂMÂNEM ACASĂ PENTRU ZECILE DE COPII VULNERABILI

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
38,896 RON
Donații:
163
Galantomi:
17

Știai că anual sute de copii cu afecțiuni neurologice grave, sunt abandonați de părinți din cauza costurilor mari și dificultăților de a le oferi îngrijire?

Timp de 31 de ani Fundația CID a luptat pentru susținerea copiilor aflați în cele mai dificile situații de viață: copii și tineri cu HIV/SIDA, copii cu cerințe educaționale speciale, copii cu Tulburări din Spectrul Autist și copii cu afecțiuni neurologice grave.

Pănă în prezent am oferit cu iubire și demnitate, servicii de îngrijire și recuperare pentru sute de copii abandonați ce suferă de afecțiuni neurologice grave.

Prin centrele noastre de îngrijire am oferit un "astăzi" mai bun, copiilor al căror mâine era incert.

Când acești copii încă reprezentau numere în țarcuri ruginite, noi am fost acolo pentru a le oferi șansa la o viață umană, trăită cu decență și afecțiune. În timp, o parte dintre ei: și-au găsit o familiile, au făcut pasul către viața de adulți ..., pentru unii am reușit să le fim alături în ultimul drum, iar pentru cei prezenți și viitori ne luptăm să râmânem ACASĂ.

Permanent am perfecționat misiunea nostră crezând din toată inima în recuperarea copiilor vulnerabili și dreptul la o viață trăită cu decență și demnitate.

Astfel a luat naștere CASA MARIA prin intermediul căreia ne continuăm misiunea de a oferi ZILE de viață decentă pentru copiii cu un viitor incert.

După 31 de ani în care îngrijirea copiilor a fost susținută în mare parte prin donații și sponsorizări din UK și Ro, contextul politic, social și economic a determinat diminuarea finanțărilor externe și creșterea presiunii asupra bugetului necesar susținerii copiilor.

Contribuțiile sociale susținute de autoritățile locale reprezintă 40% din nevoile de îngrijire și recuperare, lunare ale copiilor.

În prezent CASA MARIA găzduiește și oferă servicii de îngrijire permanetă, de recuperare și asistență medicală pentru  12 copii, iar toate acestea determină costuri lunare din ce în ce mai costisituare.

Un copil cu afecțiuni neurologice grave necesită lunar servicii de îngrijirie, recuperare și servicii de asistență medicală de aproximativ 17000 lei.

Costul lunar necesar susținerii a minim 12 copii...........................204 000 lei

Minim 12 luni de siguranță și stabilitate pentru 12 copii .......... 2 448 000 lei.

 

‘Bună,

Eu sunt Andrei, acum 8 ani am fost abandonat de părinți pentru că eram " prea urât ".Așa au înțeles ei diagnosticul pe care îl am. Copii în Dificultate mi-a oferit șansa unei familii, unei vieți normale și a unui viitor. În familia CID toți copiii sunt frumoși!

Și doar cu sprijinul tău noi putem continua să ne simțim așa!’

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul