Joacă-ți cartea!

Proiectul dedicat copiilor de clase primare din patru sate (Aninoasa, Morăreşti, Titu şi Conţeşti) se va derula în mai-iunie 2022. Vrem să dotăm bibliotecile comunale cu un fond nou de carte pentru copii şi adolescenţi. 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
2,943 RON
Donații:
22
Galantomi:
1

 

Copiii de la sate au nevoie de cărţi şi de poveşti actuale, care să vorbească despre problemele lor, pe limba lor.

Vino alături de noi în proiectul “Joacă-ți cartea!” care va duce poveștile în bibliotecile comunale și va da copiilor încredere în forțele și în șansa lor!

 

Proiectul se va derula în mai-iunie 2022 în patru sate din județele Argeș și Dâmbovița. Vom anima bibliotecile cu ateliere interactive susţinute de opt scriitoare de literatură pentru copii, vom ajuta copiii să inventeze propriile poveşti şi să exploreze în mod creativ noţiunile de toleranţă, prietenie şi încredere în sine. 

 

Pentru ca magia poveștilor să nu dispară, vrem să dotăm cele patru biblioteci comunale din Aninoasa, Morăreşti, Titu şi Conţeşti cu un fond nou de carte pentru copii şi adolescenţi și să le lăsăm copiilor materiale de lucru (caiete personalizate, rechizite), iar pentru asta avem nevoie de sprijinul tău.   

 

“Joacă-ți cartea” completează și aprofundează proiectele Caravana NES(u)PUSELE, Caravana De Basm și Caravana de Basm în Oltenia de sub Munte desfășurate în 2019, 2020 și 2021, care au dus valorile Asociației de Basm -  incluziunea, diversitatea, egalitatea de șanse, libertatea de exprimare, creativitatea, lipsa prejudecăților - în sate și localități mici din zone defavorizate cultural sau chiar poli ai sărăciei din România. Proiectele s-au adresat mai ales copiilor cu posibilități materiale restrânse, fără acces la produse culturale și ofertă educațională de calitate, uneori în situație de sărăcie extremă și cu nevoi sociale speciale. Scriitorii de Basm au creat un spațiu în care copiii au putut să se exprime liber, au avut acces la idei noi și la informații menite să revizuiască stereotipii și prejudecăți, importante mai ales în comunități unde există populație aparținând minorității rome.   

 


Cu ajutorul tău, putem ajunge cu povești, vorbe bune și inspirație la cât mai mulți copii din sate. Cu ajutorul tău, putem dota cu cărți noi bibliotecile comunale.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul