Bucharest Pagan Pride

Bucharest Păgân Pride este o mișcare între păgânii români de a construi o imagine publică pozitivă a Păgânismului.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
0 RON
Donații:
0
Galantomi:
1

Bucharest Păgân Pride este o mișcare între păgânii români de a construi o imagine publică pozitivă a Păgânismului, dar și de a combate efectele discriminării, abuzului și excluziunii sociale a păgânilor, aflata anul acesta la a doua editie. 

Pagan Pride reprezintă eveniment comunitar gratuit, care oferă o atmosferă familiară pentru a afla despre Păgânism și multele sale tradiții. Festivitățile includ: ateliere educaționale, acțiuni caritabile, ritualuri, spectacole de scenă și cabine de vânzători locali, nonprofit și organizații păgâne.

Tema din acest an este Consolidarea Păgânismului în România. Tema anului trecut a fost Holocaustul Păgân, unde am discutat despre campania de exterminare, denigrare și descurajare a adepților religiilor păgâne din a-și practică cultul de-a lungul istoriei. In România, incepând cu anul 1698 am asistat la o prigoană păgână pe intregul teritoriu, in Baia Mare, Cluj, Braşov, Sibiu, Bucureşti, iar in perioada regalităţii cetăţenia era restrănsă doar la persoanele de religie creştin ortodoxă. Comunismul a continuat prigoana prin Decretul impotriva Misticismului făcând şi mai multe victime, iar Securitatea urmărea mişcările păgâne de mână stângă. Mai multe vom discuta la ateliere tematice, conştientizând lupta comunităţii pentru a işi apăra tradiţia, cultura, spiritualitatea şi practica. Firesc este ca anul 2023 să fie dedicat consolidării și recăpătării principiilor și idealurilor păgâne în România, având în vedere interesul tot mai crescând al oamenilor în formele de spiritualitate păgână atât pe plan mondial, dar mai ales național.

La Marșul Bucharest Pagan Pride 2023, Ediţia a III-a celebrăm vizibilitatea comunității păgâne şi istoria sa în România, cât și consolidarea Păgânismului prin readucerea principiilor și idealurilor păgâne în plan național.

Pe 29 Octombrie 2023, începând cu orele 17:00, ritualizăm Calea Victoriei în culorile spiritelor de Samhain și sărbătorim împreună 9 ani de vizibilitate a comunității păgâne din România, cât şi comemorare trecutului nostru. Este un timp important pentru noi și pentru evoluția noastră, aflându-ne la aproape un deceniu de când comunitatea păgână din România este reprezentată.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul