Spre Normalitate În Caiace Adaptate

Persoanele cu dizabilități merită să facă parte din activitățile sportive, nu doar să fie, simplii spectatori. Împreună le accesibilizăm lacurile din România și le oferim șansa la un sport adaptat. Împreună transformăm dizabilitățile în abilități!

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
1,045 RON
Donații:
10
Galantomi:
1

Datorită contextului în care trăim, persoanele cu dizabilități nu reușesc întotdeauna să devină activi membri ai vieții sociale și mai ales sportive. Foarte rar le este facilitat accesul în sălile de sport și nu sunt promovate activități care să le permită să se implice activ. Viziunea noastră este de a schimba acest lucru și a le readuce sentimentul de implicare, apartenență la societate și (cel mai important) bucurie.

 

Prin programul „ Spre normalitate în caiace adaptate ” vom începe în vara anului 2023 accesibilizarea lacurilor din România pentru persoanele cu dizabilități. Aceste lacuri vor fi dotate cu pontoane și caiace special adaptate și echipamentele care să le permită accesul la un sport adaptat.

 

Evenimentele vor consta în maratoane de 12h în care comunitatea va avea șansa să vâslească în caiace pentru a aduna cât mai mulți km. Acești km vor fi transformați în fonduri necesare pentru achiziționarea echipamentelor destinate persoanelor cu dizabilități.

 

Principalele obiective ale proiectului sunt de a oferi acestor oameni speciali șansa la o viață normală și de a extinde ramurile sportive accesibile acestora. 

 

Există mai multe studii și cercetări referitoare la impedimentele pe care le întâmpină persoanele cu dizabilități în acest proces și implicațiile pe care dizabilitatea le are asupra lor, cele mai des invocate fiind accesibilitatea redusă până la și de la locurile de desfășurare a activităților zilnice, precum și confruntarea cu atitudini bazate pe prejudecăți.

 

Convenția ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități afirmă că persoanele cu dizabilități au dreptul de a participa, în condiții de egalitate cu ceilalți, la viața culturală iar Comitetul Paralimpic Român susține promovarea sportului paralimpic fără nicio discriminare. Așadar, accesibilizarea lacurilor din România nu reprezintă mai mult decât un pas spre normalitate; o normalitate care trebuia atinsă de mult.

 

Împreună accesibilizăm sportul în România pentru persoanele cu dizabilități. Împreună transformăm dizabilitățile în abilități!

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul