FINISAREA INTERIORULUI A DOUĂ CASE DIN INCINTA SATULUI MEȘTEȘUGĂRESC AL COPIILOR – SPAȚII DE LOCUIT PENTRU COPII ȘI TINERI DIN MEDII DE RISC

Susține URGENT finalizarea a două construcții din SATUL MEȘTEȘUGĂRESC AL COPIILOR, pentru a oferi în dar o casă pentru 14 copii  care provin din mediul instituționalizat și pentru care BRONX înseamnă familie!

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
1,583 RON
Donații:
10
Galantomi:
3

 

Satul Meșteșugăresc al Copiilor este un proiect de suflet al Asociației Bronx People, prin care se va oferi o familie unui număr de peste 60 de copii fără familii! În incinta satului, pe lângă spațiile de locuit, vor fi amenajate ateliere meșteșugărești, un cabinet medical permanent, un centru de recuperare prin sport pentru copiii cu dizabilități, o Casă a Copiilor Întreprinzători, cât și o cantină socială - Cantina Socială Sfânta Cuvioasă Parascheva, astfel încât întreaga noastră comunitate să găsească un loc de poveste în care să-și regăsească tradiția, cultura, arta, sportul, oamenii și... propriul suflet!

Povestea Satului Meșteșugăresc s-a născut din iubirea copiilor de la Centrul Familial Maria Bronx, orfelinat deschis de asociație în 2019, care și-au dorit să primească în familia lor și alți copii care aveau nevoie de o familie, pentru a-și înfrânge traumele și fricile prin judo. În 2022, a avut loc sfințirea Paraclisului Sfânta Cuvioasă Parascheva, inimă a Satului Meșteșugăresc în care comunitatea este așteptată  la rugăciune în fiecare dimineață de luni!

 

Prin întreaga sa activitate, Asociația Bronx People promovează familia, sportul pentru integrare socială și terapie alternativă, performanța sportivă, educația formală și nonformală, cât și implicarea comunitară în crearea de resurse de dezvoltare și devenire a copiilor și tinerilor din medii vulnerabile!

Finalizarea a două dintre casele din Satul Meșteșugăresc al Copiilor este urgentată de ultimul control ISU, efectuat în urma în urma emiterii Ordinului de Ministru MAI nr. 101/07.07.2023 și a Ordinului de Prefect nr. 189/10.07.2023. Fiind o casă, casa familiei Zodian transformată în acasă pentru 12 mici campioni, care au reușit să-și depășească condiția prin judo, Centrul Familial Maria Bronx nu are autorizație ISU din cauza modului în care este construită... E o casă, un cămin care găzduiește o familie, nu o instituție, statul fiind aproape deloc implicat în susținerea sa. Cerințele însă, rămân, la fel!

Astfel, pentru ca familia de la Centrul Familial Maria Bronx să continue să existe, avem nevoie de voi! Până la finalul anului, avem nevoie să finalizăm cel puțin două construcții din Satul Meșteșugăresc al Copiilor, pentru a preveni reîntoarcerea celor 12 copii în sistemul de stat și distrugerea viitorului pe care au început să și-l construiască în familia Asociației Bronx People, prin rezultatele școlare obținute, performanțele sportive atinse, abilitățile practice dobândite, implicarea în numeroase programe de voluntariat, perspective după finalizarea școlii și visurile nutrite pentru viitor!

Susține-ne povestea! Fii și tu parte din FAMILIA NOASTRĂ!

 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul