Schimbăm lumea prin Service Learning și IMPACT

De peste 20 de ani promovăm învățarea prin serviciul comunității (Service Learning), o abordare pedagogică care ne permite să creăm contexte de învățare relevantă pentru tineri. Cum? Prin  cluburile IMPACT și Școli în folosul comunității!

 

 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
23,390 RON
Donații:
149
Galantomi:
10

De mai bine de 20 de ani promovăm învățarea prin serviciul comunității (Service Learning), o abordare pedagogică care ne permite să creăm contexte de învățare relevantă pentru tineri sau elevi, în timp ce aceștia devin agenți ai schimbării pozitive în comunitățile lor.  Cum? Prin cluburile IMPACT și Școli în folosul comunității!

În programul IMPACT, copiii își construiesc abilitățile de viață prin participarea la activități reale, conectate la propria lor comunitate făcând proiecte de Service Learning. 21 de ani cu IMPACT au însemnat peste 800 de cluburi IMPACT pe 5 continente, sute de școli implicate, mii de proiecte de Service Learning, sute de comunități în întreaga lume sprijinite.

În programul Școli în folosul comunității, școala face legătura între ceea ce propune spre învățare prin curriculum școlar și aplicații practice prin proiectele de Service Learning propuse și realizate de elevi, devenind un partener solid în rezolvarea problemelor locale. De 3 ani, sute de școli au fost formate în Service Learning și peste 50 de proiecte realizate de elevi la clasă.

Prin Service Learning,  învățarea este relevantă pentru ei pentru că se dezvoltă rezolvând probleme reale din comunitățile lor locale – acest lucru ajutându-i să-și crească încrederea, autonomia, reziliența și compasiunea.

Contribuie și tu cu o donație la sprijinirea a 20 de proiecte de Service Learning care vor realizate  în 2024 de 300 de tineri pe tematici de dezvoltare durabilă precum:  schimbări climatice, sărăcie, consum responsabil,  pace și educație de calitate,  alimentație  sustenabilă, reducerea inegalităților, etc.

Nu putem întotdeauna să construim un viitor pentru tineri, dar putem să construim tineri pentru viitor (Franklin D. Roosevelt).

De ce Service Learning, IMPACT și Școli în folosul comunității?

Relaţii mai bune adult- tânăr/ profesor -elev 

Tinerii care fac proiecte de Service Learning în IMPACT sau la clasă sunt mai apropiați de profesorii (liderii) lor, se deschid mai ușor, își arată trăirile și își exprimă mai ușor nevoile.

Mediu de învăţare mai eficace 

Implicându-se în activități de învățare experiențială copii și tinerii (elevii) așteaptă cu interes noi activități, lucrează mai bine împreună și participă mai mult în viața comunității.

Plăcere în învăţare 

Făcând proiecte de Service Learning și fiind angrenați în activități experiențiale, chiar și elevii cu rezultate mai slabe la învățătură își găsesc locul în IMPACT. În IMPACT se simt apreciați, văzuți, iar acest lucru atrage rezultate mai bune la școală și schimbări de comportament pozitive.

Vizibilitate în comunitatea locală 

Presa locală scrie despre proiectele realizate de copii și tineri ei devenim modele de urmat pentru întreaga comunitate. Membrii comunității se implică în activitățile de Service Learning ale clubului sau la clasî și devin persoane resursă pentru activitățile de învățare prin serviciu în folosul comunității ale copiilor. Comunitatea locală participă la acțiunile activitățile organizate de ei în cadrul proiectelor de Service Learning.

Recunoaștere și apreciere publică 

Profesorii ( sau liderii de club) care coordonează cluburi IMPACT sau proiecte de Service Learning sunt invitați să prezinte programul și activitățile clubului ca model de bună practică care contribuie la dezvoltarea caracterului și a abilități de viață necesare copiilor.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul