Grup de suport psihologic pentru pacienții oncologici

În 2024 vrem să creăm două grupuri de suport:

- un grup fizic cu 10 persoane, din București, timp de un an, ședințe lunare sau bilunare

- un grup online format din 10 persoane din toată țara

 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
26,527 RON
Donații:
147
Galantomi:
4

Asociatia R.O.Z. are experiență de trei ani pe partea de susținere psiho-oncologică oferită în anul 2021 pentru peste 20 de femei care au trecut prin cancer genito-mamar, cu sprijinul oferit pro-bono de Asociația de Psihoterapie Integrativă din România.

Grupurile de sprijin pentru cancer sunt întâlniri pentru persoanele cu cancer și pentru oricine atins de boală, aduc multe beneficii, pe lângă sprijinul de la prieteni și familie, motivul numărul unu pentru care se alătură unui grup de sprijin este să fie alături de alți oameni care au experiențe similare cu cancerul.

În România în anul 2023 incidenta de cancere genito-mamare la femeile sub 40 de ani este foarte mare, ceea ce ne alarmează atât pe noi, cât și pe cadrele medicale.

Legat de grupurile de suport, nu există grupuri de suport cunoscute public care să se ocupe de starea de sănătate mintală și psihică a pacienților oncologici. Desi, e nevoie vitală de aceste grupuri de suport atât pentru pacienți, foști pacienți și aparținători, acest lucru nu se întâmplă sau dacă sunt astfel de grupuri, sunt insulare și pe termen scurt.

Grupurile de sprijin pentru cancer:

- ajută să te simți mai bine, mai plin de speranță și nu atât de singur.

- îți oferă șansa de a vorbi despre sentimentele tale și de a le rezolva.

- ajută să faci față problemelor practice, cum ar fi problemele de la locul de muncă sau de la școală.

- ajută să faci față efectelor secundare ale tratamentului.

Între octombrie 2022 și iunie 2023, 8 femei din Asociația R.O.Z. au participat fizic la un grup de suport moderat de un psihoterapeut specializat în psihoterapie de grup cu rezultate bune pentru membrii grupului.

În 2024 ne dorim să creăm două grupuri de suport, astfel:

- un grup fizic format din 10 persoane, din București, timp de un an, ședințe lunare sau bilunare

- un grup online format din 10 persoane din toată țara

Costul unei ședințe de terapie pentru o persoană este în medie de 150 lei (tarif standard decontat de CAS) iar costul unui astfel de grup poate ajunge la 1500 lei/ședință. E un cost mare pentru un ONG care se sustine financiar din donații individuale.

 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul