IRIS - GRĂDINA SPERANȚEI - IN&OUT THERAPY

Proiectul urmărește să înființeze o grădină senzorială outdoor și locuri de joacă și terapie indoor pentru aproximativ 450 de copii și adolescenți cu deficiențe de vedere sau cu deficiențe mentale ușoare sau moderate și asociate.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
32,717 RON
Donații:
140
Galantomi:
1

Prin acest proiect de suflet: IRIS - GRĂDINA SPERANȚEI - IN&OUT THERAPY se urmărește dotarea grădinii aflată în curs de amenajare pe terenul Liceului Iris din Timișoara, prin achiziționarea echipamentelor senzoriale outdoor și a celor indoor pentru spațiile din interior.

Amenajarea grădinii presupune un efort comun din partea profesorilor, părinților și a societății civile care sprijină activitatea acestei scoli speciale și financiar și prin activitate fizică. Și totuși, fondurile nu sunt suficiente și pentru achiziționarea echipamentelor senzoriale pentru care a fost înființat acest parc.

Tinerii instituționalizați întâmpină dificultăți în a selecta și procesa corect informațiile din mediu prin intermediul organelor senzoriale. Echipamentele care vor fi achiziționate prin sponsorizare vor putea fi utilizate ani la rând și de generațiile următoare de elevi .

Ele vor face diferență pentru acești copii, intre o viață gri și alta în care vor percepe și vor înțelege corect diferiți stimuli senzoriali, senzații la care nu au avut acces până în acest moment al vieții lor.

Echipamentele au fost alese de specialiști și au rolul de a ajuta copiii să înțeleagă corect noii stimuli senzoriali și să aibă răspunsuri adecvate la mediul înconjurător.

Copiii vor dispune în sfârșit de un spatiu de joacă outdoor, securizat și distractiv, în care își vor putea dezvolta noile abilități.

Noua grădină senzorială le vă fi pusa la dispoziție, imediat ce echipamentele vor fi achiziționate și montate, nu mai mult de 3 luni, de la data primirii sponsorizării.

 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul