Oferă accesul la o comunicare funcțională prin resurse digitale celor ce au ceva de spus chiar și în absența limbajului vocal!

Oferă șansa la o comunicare funcțională, eficientă/digitală celor ce au ceva de spus chiar și în absența limbajului vocal!

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
5,200 RON
Donații:
14
Galantomi:
1

În cadrul acestui proiect, ne dorim să achiziționăm iPad-uri pentru ca terapeuții noștri să lucreze eficient în pregătirea materialelor pentru copii, în asistența copiilor folosind aplicația PECS, dar și pentru alte aplicații care vin în ajutorul copiilor cu nevoie speciale din centrul noastre din Beiuș.

Comunicarea este ceea ce ne leagă, comunicarea deschide porți înspre lumea în care trăim. A comunica înseamnă a împartăși cu celălalt dorințe, nevoi, gânduri. Haideți să o facem mai eficiență și accesibilă celor care au nevoie!

Dar oare asta este egal cu “a vorbi”? Nu neapărat. Comunicăm zilnic nu doar prin cuvinte, ci și prin gesturi și imagini. 

Sistemul de comunicare prin schimbul de pictograme (PECS) este una dintre modalitățile prin care persoanele nonverbale pot comunica: nevoi, dorințe, emoții, gânduri. PECS-ul oferă o alternativă limbajului vocal și este un instrument augmentativ al limbajului pentru cei ce sunt în curs de dezvoltare a comunicării vocale.

Oferă șansa la o comunicare funcțională, eficientă/digitală celor ce au ceva de spus chiar și în absența limbajului vocal!

Mărturia unui părinte:

„Am fost întotdeauna proactivă în a face poze, a le printa și lamina și a avea tot timpul cartea cu noi (PECS), nu doar la școală, dar și în comunitate. Pe măsură ce vocabularul său se dezvolta, cartea devenea din ce în ce mai mare și un pic mai dificil de gestionat. 

.... am achiziționat un iPad mini care să fie utilizat exclusiv ca dispozitiv de comunicare și am instalat aplicația PECS IV+. N. a învățat să folosească aplicația în mai puțin de 30 de minute!! Așa că au trecut aproape 8 săptămâni și N. merge automat la mini iPad-ul său, pentru a putea solicita ce dorește cu o „voce bărbătească”. Pentru că are memorie bună și își amintește cuvintele rostite, se descurcă mult mai  bine cu aplicația deoarece sintetizatorul spune cuvântul și N. poate memora un simbol/imagine nouă mult mai rapid.

Gata cu tăierea imaginilor, laminarea și riscul ca fiul meu să piardă imaginile din carte. Această aplicație este minunată și literalmente ne-a schimbat viața!”

 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul