Linda Pata Rat

Program medical pentru câinii și pisicile de la Pata Rât, Cluj-Napoca

 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
0 RON
Donații:
0
Galantomi:
0

Programul Linda Pata Rât a început în 2017, după un drum al echipei la Pata Rât, celebra zonă clujeană. Celebră pentru groapa de gunoi care e și casa oamenilor, pentru proiectele europene care au cheltuit enorm și au realizat puțin, pentru ilustrarea teribilă a conceptului de segregare. Deloc celebră, însă, pentru numărul de câini, calitatea vieții lor și ritmul în care se înmulțesc.

Am fost acolo pentru că știam situația câinilor din auzite și am vrut să vedem dacă e nevoie de noi. Concluziile au fost limpezi și dureroase: la Pata Rât trăiesc aproximativ 600 de câini, care se înmulțesc continuu, într-un ritm natural. Nu există asistență veterinară, iar mulți dintre câini sunt bolnavi, cu bolile duse pe picioare, suferind și, simultan, transmițând bolile care se transformă în focar. Focarele de parvoviroză la puii nou-născuți sunt incontrolabile și, paradoxal, devin unul din mecanismele de reglare a numărului de indivizi.

Adică, cei mai mulți pui de câine mor. Câinii adulți mor din cauza bolilor netratate, în conflicte între ei sau cu oamenii. 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul