Sterilizarea salveaza vieti!

Lipsa educatiei, proasta gestionare a problemei animalelor fara stapan a autoritatilor, legile neaplicate, duc la scaparea de sub control a acestei probleme. Sterilizarea animalelor cu/fara stapan este singura solutie de a stopa acest fenomen

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
18,624 RON
Donații:
189
Galantomi:
7

În România, abandonul animalelor este un fenomen greu de oprit. Lipsa de educație, sărăcia, gestionarea proastă a problemei animalelor fără stăpân de către autorități, legile neaplicate duc la scăparea de sub control a acestei probleme. Sterilizarea/castrarea animalelor cu sau fără stăpân este singura soluție de a opri acest fenomen.

Sterilizarea previne nașterea a mii de animale nedorite. Animalele ajung în stradă, abandonate, și mor de cele mai multe ori în chinuri sau supraviețuiesc cu greu de pe o zi pe alta.

Atât autoritățile locale cât și cele naționale au refuzat constant, timp de zeci de ani, implementarea unei strategii de control a populației animalelor fără stăpân, iar asociațiile sunt singurele care activează în acest sens. Deși pare cea mai lentă metodă, cu efecte care nu se văd instantaneu, aceasta este singura soluție care s-a dovedit eficientă în cazul unei populații mari de animale fără stăpân, așa cum ne confruntăm de zeci de ani în România. Desi o lege la nivel national exista si obliga la sterilizarea/castrarea cainilor cu proprietar, foarte putini respecta aceasta lege.

Mulți oameni nu înțeleg importanța sterilizării animalelor de companie sau nu își permit costurile acestor intervenții chirurgicale. Aici putem interveni noi, ca asociație, prin campanii de sterilizare gratuită, împreună cu voi, cei care doriți să vă implicați în acest proiect al asociației noastre.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul