START vieții pe cont propriu

Doar împreună, prin timp și implicare, îi putem ajuta pe tinerii din medii vulnerabile să dobândească aptitudinile necesare pentru a putea fi independenți și pentru a putea spune #STARTviețiipeContPropriu

#SCHIMBAREAÎnBINEîncepecuTINE #incubatorulsocial

 

Vrei să fii fundraiser?
projects.labels.title.support
Raised:
34,529 RON
Donations:
403
supporters.labels.title.count:
52

La 18 ani, îți serbezi majoratul alături de prieteni și familie, te gândești la ce facultate să dai. Pentru tinerii din sistemul de protecție a copilului, 18 ani înseamnă vârsta la care trebuie să îți ia viața în propriile mâini. La 18 ani, părăsesc sistemul, adică tot ce însemna casă, masă sau familie.

Nu pare dificil, nu? E imporant să știi că tinerii din categoriile vulnerabile se confruntă cu o serie de probleme precum: nivel scăzut de educație, slaba dezvoltare sau chiar lipsa abilităților de viață independentă, probleme emoționale și de comportament, lipsa competențelor necesare integrării pe piața muncii, lipsa locuinței, la care se adaugă și discriminarea din partea societății, lipsa încrederii în sine, ceea ce face și mai grea reușita lor de a se descurca în rolul de adulți. 

Împreună cu speciliști de integrare, consilierii și toți voluntarii, aflăm nevoie și dorințele fiecărui tânăr, apoi intervenim pe baza unui program complex, personalizat și pe specificul fiecărui tânăr.
Facilităm o serie de intervenții:

- pe plan educațional (facilitare meditații, traininguri,programe de mentoring),
- pe plan emoțional (consiliere psihologică și vocațională),
- integrare pe piața muncii (job shadowing, internship, practică, ateliere sau cursuri de formare).
- punctuale (locuință, sănătate, hrană

Potrivit datelor statistice, în România, sunt aproximativ 51.000 de beneficiari ai sistemului de protecție specială a copilului, la care se adaugă și 350.000 - 420.000 tineri NEETs (tineri care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare.)

Peste 3.000 de tineri părăsesc anual sistemul de protecție, sunt marginalizați de către societate și expuși unei game extinse de riscuri (mulți dintre ei rămân pe străzi şi chiar devin victime ale traficului de persoane sau de droguri)

Doar 1 din 40 de tineri care părăsesc sistemul de protecție se angajează legal.      

 ====================================================

CINE SUNTEM?

Asociația The Social Incubator este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit, creată de 5 prieteni, acum 7 ani, pentru a veni ȋn sprijinul tinerilor defavorizaţi din România prin intervenții sociale directe, pragmatice și creative. Misiunea noastră este să le redăm acestor tineri speranţa pentru un viitor mai bun prin îmbunătățirea sustenabilă a vieților lor.

CUM FACEM?

Susţinem tinerii într-o manieră care să le pună în valoare aptitudinile și să le asigure independența pe termen lung prin: consiliere psihologică şi vocaţională, asistenţă socială, educaţie non-formală şi informală, mentorat şi tutorat, cursuri de pregătire profesională și stagii de practică, vizite exploratorii, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă legal și sprijin .

DE CE FACEM?

La aproape 30 de ani de la Revoluție, tinerii instituționalizați care părăsesc sistemul de protecție odată deveniți adulți sunt marginalizați de către societate și expuși unei game extinse de riscuri. Ca efect al lipsei de integrare, mulți dintre ei rămân pe străzi și/sau devin victime ale traficului de persoane sau de droguri.

Ne-am propus să schimbăm aceste statistici și să îi ajutăm pe tinerii vulnerabili să spună START vieții pe cont propriu!

Vrei să fii fundraiser?
projects.labels.title.support