Proiecte

Selectează unul dintre cele 134 proiecte de pe platformă

Serviciul de ajutor Maltez
Construim un Loc de joacă incluziv
Simfonia Prieteniei este un proiect care a luat naștere la inițiativa unui grup din comunitate, apropiat de misiunea Grădiniței Malteze – centru de zi pentru copii cu dizabilități. Prin acest proiect ne propunem să spargem bariere, să depășim prejudecăți și să aducem împreună comunitatea – copii și adulți deopotrivă, indiferent de abilitățile sau dizabilitățile lor. Scopul nostru este de a asigura copiilor cu dizabilități accesul la spații publice de joacă prin dotări corespunzătoare nevoilor specifice fiecărui copil. Ne dorim dotarea unui parc cu un loc de joacă incluziv, care să poată fi accesat atât de copiii cu dizabilități cât și de către copiii tipici. Locul de joacă incluziv – o normalitate într-o societate care se bazează pe respectarea demnității membrilor săi Locul de joacă este gândit să le ofere siguranță copiilor cu nivel ridicat de anxietate, printr-o delimitare clară, și să ofere conexiune, prin amplasarea aparatelor și legarea lor într-un ansamblu continuu. Echipamentele sunt alese astfel încât copiii cu dizabilități să se bucure pe deplin de parc, iar cei tipici să se joace împreună cu cei cu dizabilități. Leagăne și balansoare special adaptate, tobogane și caruseluri accesibile, ansambluri fără obstacole pentru utilizatorii de scaune rulante vor crea un spațiu de fericire pentru toți. Instrumente muzicale vor permite explorarea unui simț mai puțin exersat în locuri de joacă. Având un design atractiv și accesibil inclusiv persoanelor fără dizabilități, în mod automat, acest tip de spațiu devine un mediu perfect al incluziunii prin joacă și al eliminării discriminării. Proiectul își dorește educarea unei atitudini civice de toleranță și deschidere pentru toți membrii comunității. 
Fundatia Copii in Dificultate
CASA DINTRE BRAZI - Centru de Recreere pentru Copii și Părinți PINEVIEW RETREAT LODGE
LOCUL ÎN CARE PROMOVĂM INCLUZIUNEA SOCIALĂ
Fundația Rafael
Creștem frumos, transformăm dizabilitățile în abilități
Fundația Rafael luptă, de peste 16 ani, pe frontul incluziunii sociale a copiilor și adulților cu dizabilități. În prezent, are două centre de zi licențiate, unde oferă acces gratuit la terapii și la programe de dezvoltare.
Touched Romania
Sustine un copil in Casa Agar!
Casa Agar ofera adapost, hrana, consiliere si tot ce este necesar pentru mamele si copiii in dificultate, victime ale abuzului, violentei in familiei si excluziunii sociale pentru a ii ajuta sa se reintegreze in societate.
Asociatia ANAIS
Centrul de consiliere pentru victimele violenței domestice
Parcursul pe care o femeie îl face din momentul în care decide să spună ,,STOP’’ este unul ce are nevoie de multă susținere exterioară, de mult suport și de ajutor interdisciplinar. Fie că vorbim de ajutorul necesar pentru obținerea unui ordin de protecție, de consiliere individuală pentru ca femeia să își poată vedea resursele, să devină conștientă de factorii de protecție din jur și de propriile capacități, sau de terapie de grup- unde devine parte a unei comunități și devin împreună niște învingătoare; asupra oricărui aspect din acest proces ne oprim, îi vedem cu siguranță utilitatea indiscutabilă.
Centrul FILIA
Drumul spre siguranță și sănătate pentru fete și femei din comunități
Ajută-ne să ajungem la femei și fete din comunități cu informații despre siguranță și sănătate.
Asociația Luthelo
Terapia – drumul spre recastigarea increderii
Vindecarea traumelor emotionale este esentiala pentru reluarea unei vieti normale, dar pretul unei sedinte de terapie poate sa le descurajeze pe cele care abia se descurca cu banii.
ASOCIATIA SPORT CLUB LIGA TINERETULUI CRESTIN SPORTIV DIN ROMANIA
Proiect (1) - Radio Online: Un canal online dedicat tuturor
Proiectul nostru  de suflet un canal online dedicat tuturor, celor care rezonează cu valorile invătăturii crestine  numit generic RADO ONLINE.
Asociatia Pe Stop
HCL Tech pentru Pe Stop
Faci parte din echipa HCL Tech? Aici te poți implica pentru a dărui un strop de demnitate fetelor și femeilor vulnerabile din comunitatea Sfântul Gheorghe - București <3
Invingem Autismul
Invatam prin joc si miscare
“Copilul râde: Ințelepciunea si iubirea mea e jocul”   -  Lucian Blaga Proiectul își propune să susțină și să aducă în prim plan importanța jocului in terapia copiilor cu autism.  
Asociația Pastel
Aprilie - Ludoteca pentru incluziune 4.0
Reluăm pentru a patra oară un proiect prin care am simțit că am făcut o diferență: Ludoteca pentru Incluziune.
Asociația Necuvinte
O viață fără violență
Proiectul ”O viață fără violență” inițiat la sfârșitul anului 2013 oferă servicii gratuite de tip integrat victimelor violenței în familie care solicită ajutorul Asociației Necuvinte.
Asociația Teona Ariana Suceava
Tabere RESPIRO
Asociația Teona Ariana Suceava organizează tabere RESPIRO pentru copii cu dizabilități: tulburări din spectrul autist, cu sindrom Down, cu deficiențe de învățare, de vedere, de vorbire, de auz, cu deficiențe motorii.
Asociatia pentru educarea si integrarea tuturor
Integrare de la mic la mare/Free therapy
Acest proiect este despre a putea oferi sedinte de terapie gratuite tuturor beneficiarilor centrului, pe termen nelimitat. This project is about offering free therapy to all the center"s beneficiaries  
ASOCIATIA CONIL
Zâmbet pentru autism! Birthday party pentru Andrei!
Este ziua lui Andrei, 9 ani, diagnosticat cu autism. Nu știu cât înțelege el din semnificația acestei zile...

Nu găsești proiectul dorit?

Dacă proiectul pe care dorești să îl susții nu este printre cele existente în platformă, ne poți propune să îl adăugăm. Pașii și toate detaliile necesare pentru acest lucru le găsești cu un click aici .